Pokorny Lia kisfia örökölte szülei tehetségét?

A Nagy Duett után lemezt készít

2014/06/14

Pokorny Lia évek óta színészkedik, az elmúlt időszakban pedig az énekléssel is megismerkedett, a művészi vonalat pedig nem csak ő képviseli a családban. Kisfia, Misi egyre többet szaval az iskolában – ki tudja, talán anyukája nyomdokaiba lép?

A Nagy Duett óta Pokorny Lia szorosabb viszonyt ápol az énekléssel, a VIVA Cometre azonban csak díjátadóként érkezett. A színésznő nagyon jól tudja, milyen érzés reménykedni abban, hogy az ember megkapja-e a hőn áhított kitüntetést.

Először adok át díjat, viszont olyan már többször volt, hogy én kaptam, ami egy színész számára nagyon fontos visszaigazolás. Ez nem egy magányos szakma, kell a kommunikáció a közönséggel, hiszen mind tele vagyunk kérdőjelekkel: vajon tetszik-e, amit csinálunk, érdemes-e folytatni, és senki sem adhat erre pontosabb választ, mint a néző. A Nagy Duett óta nem csak a színházzal foglalkozom, hanem egy kicsit a zenével és énekléssel is szorosabb kapcsolatba kerültem. Egyrészről sokat fejlődtem, köszönhetően Dolhai Attilának, aki nagyon sokat segített abban, hogy megtaláljam a hangomat, másrészről feloldott egy bizonyos gátlást bennem, amit a zenés produkciók miatt éreztem. Már a műsor előtt fontolgattuk két kollégámmal, Nagy Jánossal és Szirtes Edina Mókussal, hogy készítünk egy lemezt, ahol verseket zenésítünk meg: ebben főleg Edina énekel, én pedig a szavalástól kicsit könnyedebben, dallamosan közvetítem a műveket” – mesélte izgatottan színésznő.

Lia és volt férje, a szintén színész Csányi Sándor egy kisfiút nevelnek, aki – úgy tűnik -, örökölte szülei művészi vénáját.

„Misi szeret színházba járni és sokszor megnéz engem is. Az Illatszertár című darab az egyik kedvence, azt már hatszor látta. Egyáltalán nem erőltetem, hogy állandóan elkísérjen, ha kíváncsi, akkor nagyon örülök, de nem elvárás, hogy a színház felé orientálódjon. Most múlt tíz éves, úgyhogy szerintem még korai lenne megmondani, mi lesz nagykorában. Oviban például sosem mondott egy verset sem, most minden iskolai rendezvényen szerepel – de ez nem jelenti azt, hogy színész lesz. Három éve gitározik, amit imád, lehet, hogy inkább a zene felé mozdul majd az élete. Azt viszont elképzelni sem tudom, hogy nyolc órában egy íróasztal mellett üljön, mert egyszerűen nem olyan alkat: benne van az alkotás vágya, kell neki a szellemi szabadság” – árulta el Lia.

Hozzászólások