Praktikus tippek a csillogó ablakokért

Tudod mikor érdemes ablakot pucolni?

2014/09/15

Forró víz vagy szimplán meleg? Napsütésben vagy borús időben? Középről széle vagy inkább fordítva? Íme, néhány hasznos tanács, hogyan varázsold ablakodat egyszerűen tisztává!

Első lépésként azt tisztázzuk, mikor érdemes hozzákezdeni a művelethez? Tűző napsütésben nem ajánlatos belefogni az ablaktisztításba, ilyenkor könnyebben csíkos lesz az ablak a gyors száradástól. Ne essünk kétségbe, ha borús, hűvös az idő. Ez a legideálisabb ugyanis hozzá!

Semmiképpen se forró vizet eresszünk a vödörbe, hiszen a törléshez használt rongyot gyakran kell öblíteni. Egy kis mosogatószer mellé egy kanálnyi denaturált szeszt is öntsünk a vízhez a tökéletesebb eredmény érdekében.

cleaningwindow

Használjunk több rongyot vagy szivacsot. Az egyikkel mossuk le az ablakfelületet, a másikkal pedig töröljük le a már tisztára mosott üveget. A törlésre alkalmas kendő enyhén nedves legyen!

cleaning

Kizárólag a szélek felől az ablak középső része felé végezzük a tisztítást. Ha megvan, tiszta vízzel is töröljük át az ablakot, majd rögtön menjünk az üvegre a törlőkendővel és egyik széltől a másikig töröljük le a vizet. Amennyiben nagyobb üvegfelületről van szó, jobb, ha vízlehúzóval dolgozunk, és minden húzás után megtöröljük a gumilapot.

cleaning1

Ugye nem olyan bonyolult átlátszó és tiszta ablakot varázsolni otthonra?!

Hozzászólások