Privát sziget online – vegyél saját birodalmat!

Néhány kattintás, és költözhetsz is, ha ki tudod fizetni.

2016/05/17

Ha egy egzotikus szigetre gondolunk, az első, ami eszünkbe jut a kristálytiszta óceán, a fehér homok és a verőfényes napsütés. Mit szólnátok hozzá, ha egy ilyen hely a birtokotokban lehetne néhány kattintással?

Mindig csodálattal nézem a paradicsomi kinézetű úti célokat a tévében, melyek szigetek és luxusvillák világát mutatják be. Ezekben a műsorokban szerencsére tudatják, hogy ahhoz, hogy kellemesen eltöltsünk két hetet a kiválasztott helyen, csupán egy kisebb rózsadombi villa árát kell kicsengetnünk. Azonban akinek ez nem jelent problémát, kb. 40 000 dollárért, azaz 10 millió forintért vásárolhat magának saját szigetet. Ha élhetőbb és nagyobb “telket” szeretne a vásárló, 100 millió forinttól indul az alap és a határ a csillagos ég.

Természetesen a legnagyobb sztárok, mint Sir Richard Benson vagy Leonardo DiCaprio rendelkeznek saját birodalommal, amit akár nyaralásunk céljául is választhatunk, ugyanis örömmel adják bérbe pompás villáikat. Azonban ha nem érzünk késztetést, hogy világsztárok nyaralóiban tengessük napjainkat, megkaphatjuk a mesés wellness-kezeléseket, gasztronómiai élményeket és rengeteg egyéb elfoglaltságot az érintetlen Cook-szigeteken vagy a közismertebb paradicsomok egyikében. Ezek előnyei, hogy a kedves vendég nem szorul “önellátásra”, valamint rengeteg fakultatív program közül válogathat.

sziget02

Ha valaki mégis vásárlásra adná a fejét, érdemes figyelembe vegye, hogy a sziget mellé szükséges egy hajó a megközelítéshez (extraként esetleg egy helikopter is jól jöhet). Emellett kell még energia, és igen, műholdas telefonra és internetre is szükség van, de ami a legnagyobb problémát jelenti, az az ivóvíz hiánya, melyet szintén a tulajdonosnak kell megoldania. Azonban attól függetlenül, hogy önálló szigettel rendelkezik az illető, az adott ország törvényei vonatkoznak rá, így sajnos mini-királyság kiépítésére nincs lehetőség.

         A szigetvásárlás XXI. századhoz illően működik, ugyanis vágyainkat bővített keresőben adhatjuk meg, kiválaszthatjuk a régiót, a típust, hogy bérelni vagy vásárolni szeretnénk-e, emellett az árkategóriát is megadhatjuk. Ha bárki kedvet kapott egy kis online vásárláshoz vagy nézelődéshez, a következő linken megteheti:

http://www.privateislandsonline.com

Forrás:Traveller Magazin

Hozzászólások