Psy újra támad

Két új klippel is az agyunknak esik

2015/12/03

A Gangnam Style-al óriási sikert és őrületet elindító Psy egy ideje eltűnt a ködben, de most egyszerre két slágerrel is jelzi: visszatért.

Az új zenei darabokkal úgy tűnik biztonsági játékkal készült nagyot durrantani, ugyanis a Daddy című szám és klipp hangzásában az első nagy sikerű szám hangulatát igyekszik visszaadni, míg a Napal Baji megszólalásában egy sokkal klisésebb, hagyományosabb dallamokra építő pop-sláger lett. Ezzel igazából megadta magának az esélyt arra, hogy ha a jól ismert elemekkel ellátott zenét várnak el tőle, akkor azzal ugyanúgy tud szolgálni, mint egy hozzá képest eddig váratlanabb tánczenével.

És akkor a klipekről:
Azt egyértelműen el lehet mondani mind a két alkotásról, hogy a szemeket egy pillanatra sem hagyják nyugodni, bővelkednek az ezerfelé pompázó színekben és meglepő vizuális trükkökben. Ráadásul egyikből sem marad ki az elvárt, jól begyakorolható tánckoreográfia, amikkel ismét meg lehet tölteni az iskolai Ki mit tud?-okat.

A két mozgókép közül a Daddy az, ami bizarrabb képsorokkal szolgál, itt ugyanis Psy önmagát több generáció képviseletében is feltűnteti. Így fura élményt nyújt a sztár, amint gyerektestre illesztet fejjel, önmagaként és öreg kiadásban is olvasztja a női szíveket, lazábbnál lazább tánclépésekkel kápráztatja környezetét. Közben újra és újra felcsendül a lábrázásra késztető, dübörgő elektro. Úgy tűnik Psy minden korban, minden élethelyzetben örökké ökörködő bohóc marad.

A Napal Baji nem a maszk és morfológiai trükökkel csábítja pörgésre a nézőjét, hanem sokkal inkább ügyesen felépített hosszú beállításaival, kitűnő díszletével és ügyes vágásokkal igyekszik leejtetni az állakat. Az előadó itt a sztárlétre reflektál és annak életmódjának különböző pillanatait vonultatja fel számunkra. Első körben mindenképpen retinába ég, amint Psy vörös szőnyegen keresztül az Oscar szoborig sétál.

Az elkövetkezendő napokban kiderül meg tudja e ismételni korábbi sikerét, mindenesetre a figyelmet ismét egész ügyesen vonta magára.

Hozzászólások