Quinoa mexikói módra

Dél-Amerika aranya a magyar konyhákban

2016/06/24

A quinoa egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is, és nem véletlenül. Megannyi jó tulajdonsága mellett egy kis mexikói fűszerrel isteni finom!

A quinoa – amellett, hogy nagyon jó ízű – rendkívül tápláló, számos betegség megelőzésében és gyógyításában vállal szerepet. Gluténmentes, könnyen emészthető, magas a fehérje tartalma, tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat. Ezen kívül gazdag káliumban, mangánban, kalciumban, magnéziumban, vasban, rézben és foszforban, valamint nagyobb mennyiségű B-, C- és E-vitamint tartalmaz.

Ha megkívántátok, mutatunk is egy receptet, hogy hogyan készítsétek el mexikói módra!

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 bögre quinoa
  • 1 kis fej vöröshagyma felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 jalapeno paprika, kimagozva és apróra vágott (nem kötelező)
  • 5 dkg kockára vágott paradicsom
  • 5 dkg zöld chili paprika
  • 5 dkg kukorica
  • 5 dkg konzervbab
  • taco fűszerkeverék ízlés szerint
  • 2 bögre csirkehúsleves
  • apróra vágott, friss koriander ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Öntsük az olívaolajat a serpenyőbe, és tegyük bele a hagymát és a quinoát. Pirítsuk addig, amíg a hagyma nem lesz üveges. Adjuk hozzá a fokhagymát, a jalapeno paprikát, és még 2-3 percig kavargassuk a tűz felett.
  2. Keverjük hozzá a quinoához a paradicsomot, chilit, kukoricát, babot és a taco fűszert, majd öntsük hozzá a húslevest. Forraljuk fel, majd közepes lángon várjuk meg, amíg az összes lé felszívódik/elforr alóla. Végül keverjük hozzá a koriandert.

Jó étvágyat!

Hozzászólások