Rábólintottak: mégis összejöhet az évezred bokszmeccse!

Pacquiao igent mondott Mayweathernek

2015/01/15

Már évek óta húzzák a rajongókat azzal, hogy vajon létrejön-e az évszázad, vagy inkább az évezred bokszmeccse, és összecsap-e egymással a két legnagyobb: a súlycsoportkirály Manny Pacquiao és a még veretlen Floyd Mayweather Jr.? Nos, sosem voltunk még ennyire közel a megegyezéshez, mint tegnap óta.

Szerda reggel Manny Pacuiao (64 meccs, 57 győzelem, 38 KO, 5 vereség) hivatalosan is bejelentette, hogy elfogadja Floyd Mayweather Jr. (47 meccs, 47 győzelem, 26 KO) feltételeit, csak hogy végre összecsaphassanak. A labda most Mayweather térfelén pattog, aki komoly presztízsveszteség nélkül már nem is tudna ebből kihátrálni. Nincs olyan bokszrajongó a Földön, aki ne várná ezt a csatát, a megegyezés azonban hat éven át csak húzódott, sőt, volt egy időszak, amikor úgy nézett ki, soha nem lesz belőle semmi.

pacman
Manny Pacquiao készen áll (Fotó: Facebook)

“A bokszvilág régóta vár erre az összecsapásra, és most úgy tűnik, végre megegyeztek a felek egy régóta húzódó kérdésben – mondta az RC Newsnak Bogdán “Golyó” Zsolt, profi nehézsúlyú ökölvívónk, aki a tavaly év végi bokszgálán legyőzte az egykor Mike Tysont is kiütő brit Danny Williamset. – De biztos csak akkor lesz, ha már mindkét bunyós a ringben áll, és megszólal az első gongszó.”

“Volt itt szó anyagi, dopping és egyéb kérdésekről, amibe hol az egyik, hol a másik fél nem egyezett bele. Szerintem viszont ez a meccs öt-hat évvel ezelőtt lett volna a legizgalmasabb, mivel Pacmant (Pacquiao beceneve) akkor sokkal vadabbnak és dinamikusabbnak láttam. Úgy gondolom, ez mára egy picit megkopott.”

Golyó elárulta, hogy bár ő a filippínónak szurkol, mert jobban kedveli, mint embert, de Mayweather győzelmére tippel. “Money (Mayweather beceneve) reflexei még mindig briliánsak, így az esélyeket latolgatva egyértelműen az ő győzelemére tippelek. Azonban a felkészüléstől rengeteg fog függni, és mivel Money sohasem hibázik, most Pacmanen lesz a hangsúly. Ha képes valami újjal előrukkolni, amire Money nem számít, akkor meglepheti.”

mayweather
Floyd Mayweather rápihen a meccsre a maga módján… (Fotó: Facebook)

Azt azért hozzátette, hogy erre egyelőre nem sok esélyt lát. “Mindenesetre izgalmas meccset várok, amiért érdemes éjszaka fentmaradni, hogy láthassuk. Az egész világ nézni fogja!” A megjelölt időpont május 2., a labda most Mayweathernél van, aki veretlenségét kockáztatná ezen a meccsen, ugyanakkor ha nem vállalja az összecsapást, akkor azzal a tudattal vonulhat vissza, hogy talán volt nála egy jobb.

Érdekes viszont, hogy az évszázad meccsét váltósúlyban rendeznék, nem pedig nehézsúlyban, ami Golyó szerint kicsit megváltozott, kevésbé látványos lett az utóbbi években. “A nehézsúly ma valóban nem olyan izgalmas, mint régebben volt, viszont ne feledjük, hogy azért kőkemény bunyósok vannak a súlycsoportban.”

“Sajnos a stílusuk miatt nem népszerűek annyira a tévénézőknek – gondolok itt a Klicsko-testvérekre -, de vannak feltörekvő bunyósok. Én nagyon várom például a Bermane Stiverne – Deontay Wilder meccset most januárban, ami kifejezetten izgalmasnak ígérkezik.”

H00A2929
Bogdán “Golyó” Zsolt edzésben ( Fotó: Juhász Benjámin, RC News )

“Szóval nincs veszve semmi, él még a remény, lesznek itt még kiváló nehézsúlyú bunyók! Itthon meg elég lesz kijönni az én meccseimre, izgalmas összecsapásokat tervezek, jó nagy pofonokkal” – tette hozzá Bogdán Zsolt mosolyogva, és ha a Danny Williams elleni teljesítményét vesszük alapul, akkor nincs okunk kételkedni a szavaiban.

Hozzászólások