Rákos beteget vertek össze a biztonsági őrök a Nyugatinál

A tetteseket azonnal felfüggesztették

2015/04/17

A Nyugati Pályaudvarnál öt biztonsági őr kötött bele egy férfiba, aki áttételes rákban szenved, és éppen a vonatot várta, hogy hazautazzon a szüleihez. Hajléktalannak nézték, majd falkában ütlegelni kezdték, kiverték a fogát, és a sértett hiába menekült a pályaudvar rendőrségére, ott nem reagáltak a csengetésre.

A férfival a TV2 Tények című műsora készített riportot, abban mesélte el a felháborító történetet. Nemcsak az ijesztő a sztoriban, hogy öt biztonsági őr minden ok nélkül vegzálni kezdett egy ártatlan embert, akinek ráadásul érvényes jegye volt, hanem hogy a rendőrség is elérhetetlen volt egy ilyen helyzetben.

A MÁV tud az esetről, szóvivője elmondta, hogy a tettesek az egyik alvállalkozó emberei voltak, de azonnali hatállyal felfüggesztették őket, és belső vizsgálatot indítottak az ügyben. A riport alatt derült ki, hogy a férfi súlyos beteg, áttétes rákja van, és rendőrségi feljelentést tesz a tettesek ellen.

A Nyugati Pályaudvar környéke mér régóta Budapest egyik legsötétebb környéke, és most sem a beteg férfi ütlegelése volt az egyetlen ilyen ügy. A WestEnd bevásárlóközpontban két férfi verekedett össze, az egyik pedig késsel megszúrta a másikat. A biztonsági őrök szerencsére itt jó embert kaptak el, a tettes nem menekült, az áldozat kórházba került.

Hozzászólások