Ravioli, ahogy mi szeretjük

A kedvenc olasz tésztáink egyike!

2016/09/27

Ravioli nélkül is lehet élni, csak éppen nem érdemes! Ez az eredeti, olasz töltött tészta bármikor feldobhatja a legrosszabb napod is! Nem hiszed? Próbáld ki!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 tojás

A töltelékhez:

  • 15 dkg gépsonka
  • 10 dkg sajtkrém
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél fej vöröshagyma (üvegesre pirítva)
  • majoranna
  • bors

A mártáshoz:

  • 15 dkg gomba
  • 2-3 dl paradicsompüré
  • bors
  • olíva olaj
  • bazsalikom

Elkészítése:

  1. A liszthez hozzáadjuk a tojást és sót, kemény tésztát gyúrunk belőle. Pihentessük fólia alatt kb. 30 percet, majd nyújtsuk vékonyra.
  2. Keverjük össze a hozzávalókat a töltelékhez, helyezzünk kiskanálnyi adagokat a tésztára, és hajtsuk félhold formájúra.
  3. Forrásban lévő, sós vízben pár perc alatt készre főzzük őket.
  4. A mártáshoz az olajon megpirítjuk a gombát, hozzáadjuk a paradicsompürét, sót, borsot, bazsalikomot. Forraljuk össze.
  5. Tálaláskor szórjuk meg bőségesen sajttal!

 Jó étvágyat!

Hozzászólások