A nők jogsi helyett inkább pasit szerezzenek?

A versenyszellem és a szülők szerepe

2015/04/15

Csisztu Zsuzsa szerint akinek van ritmusérzéke, ügyesebben ül a volán mögött is. Persze van, ami tanulható, ezért érdemes minél hamarabb megtanítani a jogsi megszerzése előtt is. Ismert embereket kérdeztünk, ők mit gondolnak a vezetésről, a versenyzésről és a KRESZ-ről, miközben a háttérben éppen gyermekeik léptek a gokartok gázpedáljára.

Mi magyarok vajon mennyire tartjuk be a KRESZ szabályait? Egyáltalán mennyire vagyunk szabályosak, és mennyire figyelünk egymásra az utakon? Ezzel a kérdéssel nap mint nap szembesülhetünk az utakon, ezért többé-kevésbé mindenkinek határozott véleménye van a dologról, és sokszor nem túl hízelgő.

Ezzel is összefügg a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésbiztonsági akcióprogramja, melynek első állomásán az RC News is ott volt a Blaha Lujza téri Europaeum gokartpályáján, ahol ismert emberek gyeremekei ültek gokartokba egy ügyességi verseny keretében.

Ez a program segít abban, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban megismerhessék a KRESZ szabályait, készségszinten elsajátíthassák és biztonságosan vezethessenek. A verseny közben kameránk megállította a szülőket, hogy kifaggassa őket a hazai morálról, a vezetésről és persze gyermekeikről.

Hozzászólások