Reggelizz, mint egy király!

Libamáj pástétom piritóssal

2015/03/18

Igazi ínyenc különlegességre vágysz reggelire? Készítsd el az ínycsiklandó libamáj pástétomot, amit akár a munkahelyre is magaddal vihetsz. Csak jól vigyázz, hogy a többiek rá ne repüljenek!

Ezzel a recepttel te lehetsz a család kedvence! Bár a libamáj alapvetően nem tartozik az olcsóbb étkek közé, egy kis urizálást te is megengedhetsz magadnak néha! Biztos vagyok benne, hogy nem tudsz majd ellenállni ennek az isteni receptnek, a családtagok, de még a barátok is követelni fogják rajtad! Reggelinek is isteni, de baráti összejövetelekre is bevetheted tudásod. A hozzávalók könnyen beszerezhetőek, az elkészítése pedig pofon egyszerű!

Libamáj pástétom piritóssal

 

libamáj pástétom

 

Hozzávalók (6 személyre)

40 dkg libamáj
10 dkg vöröshagyma
10 dkg bacon
2 db paradicsom
6 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 kk pirospaprika
őrölt bors

kakukkfű
majoránna
1 dl étolaj
4 főtt tojás
5-6 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

A hagymát félbevágjuk és vékonyan felkarikázzuk. A bacont vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát pedig apró kockára. A petrezselymet és a fokhagymát felaprítjuk. A hagymát a baconnal megpirítjuk, ha kész rádobjuk a paprikát, a fokhagymát és a paradicsomot. Puhára főzzük. Rászórjuk a pirospaprikát, megsózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és petrezselyemmel ízesítjük.

A májat vékony csíkokra vágjuk és egy serpenyőben forró olajon megsütjük. Hozzáadjuk a baconos hagymához. Majorannával fűszerezzük. A főtt tojásokat apróra vágjuk és hozzáadjuk. A szalonnát felkockázzuk, ezt is beletesszük, majd az egészet átdaráljuk, vagy ha kellően apró a szalonna, akkor botmixerrel is tökéletes eredményt kapunk.

Egy jénai tálba, vagy sütőformába adagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Pirítós kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!

Hozzászólások