Rékasi: “Az észvesztés határán vagyok”

Ellentmond az orvosi utasításoknak

2015/07/29

Fél év „szobafogságra” ítélték Rékasi Károlyt, ám a színész szinte egy percet sem tud egy helyben maradni, így az orvosi utasításokat sem mindig tartja be.

A népszerű színészt a Morning Show-ban érték utol telefonon, ő maga mesélte el, milyen sérülésekkel engedték el a kórházból – ahol egyébként még ma is feküdnie kéne. Az orvosok a combcsont többszörös törését, mellkas-, hát-, medence- és végtagcsontok együttes törését, ágyéki csigolyák és egyéb részeinek törését, koponyaűri sérüléseket és sarokcsont töréseket állapítottak meg, Rékasi Károly azonban nem képes egy helyben feküdni.

„Nem tudom, hogy a Honvéd Kórház munkatársai is így gondolták volna-e, hogy ilyen gyorsan kiengedjenek, de voltam annyira erőszakos, hogy otthon lábadozhatok. Az első tudatos találkozásom velük nem volt túl szerencsés, amikor magamhoz tértem, az asszisztensektől kértem, hogy engedjenek el. Mivel nem akartak elengedni, azt mondtam, akkor feljelentem őket. Akartam menni dolgozni, tudtam, hogy dolgom van. A balesetről sem emlékszem semmire – az első 2 kórházban töltött hetemről semmi emlékem sincs – mesélte Rékasi a rádióban.

rekasi
Mindent megtesz, hogy minél előbb dolgozhasson

A színésznek fél évig feküdnie kellene – de saját bevallása szerint megőrülne, ha ezt betartaná.

„Kértem az edzőmtől kicsike súlyokat és gumiszalagokat, amivel gyakorlatokat tudok végezni, ráadásul tündéri gyógytornász ismerősöm van, akit megkértem, hetente két alkalommal jöjjön el és dolgozzon velem. Keresem a réseket, hogy minél hamarabb talpra állhassak. Az orvosok szerint minimum fél év, hogy színpadra léphessek – na, abba én pont belebolondulnék. Van járókeretem, mankóm és több helyen vannak ágyak a lakásban, így próbálok meg helyet találni magamnak. Az alvással van sok zűröm, 1-2 órákat tudok csak éjszakánként aludni, és ilyenkor az észvesztés határán vagyok: ilyenkor kell valamivel lefárasztanom magam, mert valami ébren tart, valami hajt. A fájdalmat le tudom győzni, azt nem tudom legyőzi, ami mozgásban tart – tette hozzá Rékasi Károly.

Olvass még Rékasi Károlyról!

Hozzászólások