Rékasi és Pikali a színpadon is bevállalták

Mindenkinek megmutatják szerelmüket

2015/05/27

Rékasi Károly és Pikali Gerda színészpár senki előtt sem szeretné titokban tartani szerelmüket, ezért nagy elhatározást hoztak: a színpadon, a közönségnek is megmutatják ezt.

A lassan két éve egy párt alakító színészek úgy dönöttek, hogy ország-világ előtt felvállalják szerelmüket. Ez a tény talán önmagában nem újdonság, azonban amire ők készülnek, az mindenképpen különleges: egy közös, szerelmes témájú színdarabot játszanak el a színpadon.

Erik Assous vígjátékában az életüket közelről érintő kérdéseket feszegetnek majd. A tunéziai születésű francia író Boldogság című darabjára esett a választásuk.

Boldogság az van, köszönjük szépen – mondta Rékasi a Blikknek. – De komolyra fordítva a szót, először egy rendezőt kerestünk, aki megrendezne nekünk egy közös előadást, és rá is találtunk Verebes Istvánra. A darabot Gerda találta, méghozzá a 14-es villamoson, amit aztán direkt nekünk lefordítottak, ezt ugyanis Magyarországon még nem játszották. 

A második lehetőségről szól ez a darab, és úgy gondolom, nálunk nagyon is aktuális ez a dolog, hogy vajon van-e lehetőség arra, hogy két ember annyi kudarc után újrakezdje az életét. Ha egy házasság véget ér, azt kudarcként éli meg az ember, és ilyenkor óhatatlanul felmerül a kérdés, vajon be tud-e engedni egy másik szerelmet az életébe, képes-e megtalálni azt, akivel újra boldog lehet. Ezt a lehetőségkeresést mutatja be ez a darab…

rekasiespikali

Persze a boldogság nem lehet felhőtlen, hiszen Gerda volt férje, az ex Big Brother nyertes Géza szomorú, hogy nem láthatja olyan sűrűn gyermekeit, mint azt szeretné, ráadásul az apa úgy érzi, Rékasi szuper programokkal – például tengerparti nyaralással szeretné magához édesgetni a gyerekeket. A volt férj elmondása szerint ő sokkal több időt töltött a gyerekekkel, mint Pikali, ezért küzd, hogy a fiúk gyermekelhelyezési jogát ő kapja meg.

Nemcsak Gézának, Rékasi Károlynak is elege lett a kapcsolatuk és a gyerekek körüli zűrzavarból, így sms-ben üzent Pikali volt férjének:

„Tisztelt Csongrádi Géza! Eddigi, arra irányuló próbálkozásaim, hogy telefonon beszéljünk néhány szót, kudarcba fulladtak, ezért próbálom így eljuttatni hozzád kérésem. Pikali Gerdával életközösségetek az elmúlt évben hivatalosan is megszűnt. Kérlek, fogadd el, hogy ő az én társam, a párom, számomra nagyon fontos a nyugalma, a boldogsága. Ezért kérlek arra – ismételten csak tisztelettel – , hogy mellőzd a továbbiakban a felé irányuló rosszízű megjegyzéseket, a fenyegetéseket, az utasítgatásokat! Kérlek, tiszteld a másik embert, tiszteld a hozzám tartozót! Üdvözlettel: Rékasi Károly.”

Hozzászólások