Rékasi Károly feleségül veszi Pikali Gerdát?

A baleset nagy hatással volt a színészre és kapcsolatára

2015/08/02

Szinte az egész ország a népszerű színészért aggódott az elmúlt hetekben. Rékasi Károly motorbalesete sokkolta rajongóit, de szerencsére semmi nem állhat gyógyulása útjába. Úgy érzi, tudja már, hogy mit üzent számára a szerencsétlenség…

A hosszas kórházi napok után már egy ideje otthon lábadozik Rékasi Károly, aki nem tudja tétlenül kivárni, míg teljesen meggyógyul. A színész és családja szinte teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől, miután megtörtént a baj, de később már saját maga tudatta közösségi oldalán rajongóival, hogy hogyan is érzi magát. Most azonban a Borsnak adott hosszas interjújával törte meg a csendet.

„Aznap reggel Gerda papája járt nálunk, ás­ványvizet hozott. Elnézést kértem tőle, amiért nem tudok segíteni neki cipekedni, mert nagyon siettem. Motorra pattantam és egy rádióinterjúra mentem, aztán rohantam a Barátok közt forgatására. Amikor végeztem, mint mindig, hívtam Gerdát. Nem vette fel, ő is dolgozott. Küldtem neki egy SMS-t, hogy „két jelenet vége”, majd ételt vásároltam. Rémlik, ahogy kilépek az épületből és készülődöm a motornál. A legközelebbi emlékképem már két héttel későbbi. Egy ködfátyolon át látom magam és az ápolónőtől követelem a szabadságomat. Nem értettem, hol vagyok, miért nem enged el és mi történik velem. Elmondtam neki, ha nem mehetek el, feljelentem a rendőrségen. Egyáltalán nem biztos, hogy ez már egy teljesen tiszta tudatú pillanat volt” – mesélte személyes tapasztalatait Rékasi.

Rékasi motorral

Olyan érzés számra, mintha valaki másról hallaná a történteket, szinte képtelen felfogni, hogy mindez vele történt meg. Pikali Gerda látta, hogy Károly képes befogadni az információkat, ezért elmesélt neki mindent, ami kimaradt a színész emlékezetéből.

„Nem tekintek visszafelé. Inkább arra koncentrálok, most hogyan tudom elkerülni, hogy Gerda segítségét kérjem minden pillanatban. Ő tényleg itt van körülöttem, segít, én meg igyekszem csendben, lopakodva intézni a dolgaimat, például kivinni a saját tányéromat… Nehéz, hogy férfiként ily módon egy másik ember segítségére szorulok. Egészen biztos. Részemről biztosan, hisz van mellettem egy nő, egy csodálatos nő, aki indokolatlanul mellettem áll a bajban. Értem ezalatt azt, hogy nem köt össze minket sem gyerek, sem papír, szertartás sem szentesítette a kapcsolatunkat, mégis odaadással gondoz. Ez egyértelmű utcába fordította a kapcsolatunkat.”

A kérdésre, hogy el tudja-e képzelni, hogy hivatalossá tegyék szerelmüket, annyit válaszolt, ő magasabb szinten gondolkodik. A motorozásról nem fog lemondani a későbbiekben sem, hiszen számára a kétkerekű „munkaeszköz”, amivel a városban gyorsan el tud jutni egyik helyről a másikra. De ettől függetlenül elgondolkodott azon, mit is üzentek neki a balesetével.

rekasipikali

„Most mondom ki hangosan először, de van bennem félelem, hogy sikerült-e felismernem a jó isten üzenetét. Én nagyon akarok még élni, dolgozni, jó dolgokat alkotni. Lesz elég energiám mindehhez? Jól értelmezem az üzenetet? Már sejtem, mi az, de a módot a végrehajtáshoz még nem tudom pontosan. Most itt ülök a házban, pedig lenne dolgom elég. Türelmet tanulok. Megpróbálok normálisabban élni. (…) Meg kell tanulnom nemet mondani…”

Olvass még Rékasi Károlyról!

Hozzászólások