Rékasi Károly mégsem tér vissza a Barátok köztbe

Mi lesz így Bartha Zsolttal?

2015/09/10

Rékasi Károly roham léptekben épül fel motorbalesete után. A színész egy pillanatra sem áll nem, nem panaszkodik soha, és alig várja, hogy újra játszhasson. A Barátok köztben azonban máshogy alakul a helyzet.

Sokan kíváncsiak, vajon mikor láthatják újra a nézők a televízió képernyőjén a Bartha Zsolt karakterét megformáló színészt? Egy ország aggódott érte, amikor néhány héttel ezelőtt motorbalesetet szenvedett. A legelrugaszkodottabb hírek már maradandó sérülésekről és károsodásról beszéltek. Rékasi Károly mindenre rácáfolt, hiszen iszonyatos kitartással vetette bele magát a felépülés időszakába, egy percre sem állt le, vagy adta fel. Ma már mankóval képes közlekedni.

“Csökönyös jász vagyok. Ha én valamit elhatározok, az úgy is lesz. Tehát remélem, hogy egy kicsikét közelebb jövünk a kezdési időponttal ahhoz képest, amit az orvosaim mondanak” – meséli egy interjúban Rékasi. A színész október közepétől már látható lesz a színpadon, első szerepének karakterébe még az is belefér, hogy mankóval játsszon.

rekasipikali

A Barátok közt rossz fiúja arra is reagált, hogy mennyire az élet írta a forgatókönyvet? A sorozatban Zsolt karakterét lelövik, és éppen a kórházban fekszik. Rékasi elmesélte, egyáltalán nem az élethez igazították a szerepét. “Éppen úgy alakult, hogy a baleset idején a Bartha Zsolt életében valami változás következett be. E tekintetben nagyon-nagyon szerencsés. Bár a nézők azt gondolják, hogy a valódi balesetre reagált a sorozat, de nem így történt” – mondja a színész.  A minap ellátogatott a Barátok közt stúdiójába, hogy ismét felvegye a munkát. Igaz, egyelőre csak egy különleges megoldásban. “A gyógytornász és a személyi edzőm összerakták, hogy mik azok a mozdulatok, gyakorlatok, amiket elvégezhetek. Bartha Zsolt sajnos a baleset óta eléggé átalakult, egy kicsikét vékonyabb lett, egy kicsikét kevesebb az izomszövet rajta, mint az elvárható lenne, úgyhogy ezt elkezdtem szép lassan visszaépíteni” – újságolja Rékasi, utalva arra, hogy már lejár az edzőterembe, mert nagyon összeesett a teste a motorbalesetet követően.

Párja, Pikali Gerda és fia az őrangyalai, mindketten kontrollként vannak mellette, akik ha kell, rászólnak, hogy ideje pihenni, nem túlhajszolni magát. Maga Rékasi is úgy gondolja, hogy az élet valamire figyelmeztette, hálát ad a szerencsés végkimenetelért, most próbálja megfejtegetni, hogy mi miért történt. “A körülöttem lévők folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy nem az a fontos, hogy most minél gyorsabban megoldj egy feladatot. Az a fontos, hogy hosszú távra lehessen veled tervezni.”

Bartha Zsolt meglőtt karaktere éppen a kórházi ágyában fekszik. Rékasi ugyan elment a stúdióba, de nem feküdt az ágyra eljátszani a szerepet. Egyelőre csak a hangját adja a karakterhez. Hogy mindez miért történik, egyelőre titok, de az biztos, hogy a sorozat készítői valami nagy durranással készülnek.

A kérdésre, hogy el tudja-e képzelni, hogy hivatalossá tegyék szerelmüket, annyit válaszolt, ő magasabb szinten gondolkodik. A motorozásról nem fog lemondani a későbbiekben sem, hiszen számára a kétkerekű „munkaeszköz”. Olvass tovább!

Pikali Gerda és Rékasi Károly nem is lehetne boldogabb

Hozzászólások