Rékasi métereket repült az ütközés után

Nem tudták, hogy életben van-e

2015/07/01

Végzetes tragédiába is torkollhatott volna Rékasi Károly tegnapi karambolja, így a súlyos sérülések ellenére a színész szerencsésnek mondhatja magát, hogy túlélte a balesetet.

A Barátok közt utolsó forgatási napjáról indult haza Rékasi Károly, amikor a súlyos baleset megtörtént. Vélhetően gondolatai a nyári munkáin és rövidke szabadságán jártak, és nem figyelt eléggé motorozás közben.

Éppen be akartam fordulni balra a Háros utcáról a Gyöngyszem utcába, kitettem az irányjelzőt, de a mögöttem haladó motoros ezt valószínűleg nem figyelte. Már kanyarodtam, amikor úgy döntött, hogy megelőz, de belém hajtott. Sajnos azt gondolom, hogy a motoros elég súlyos sérüléseket szenvedhetett, mert hatalmas erővel csattant az autómba. A kocsim nagyon összetört, trélerrel kell elszállíttatnom” – mondta a Blikknek az autó vezetője.

Rékasi motorral
Mintegy két éve szeretett bele a motorozásba (fotó: Facebook)

Rékasit kedden súlyos gerinc- és fejsérülésekkel szállították a fővárosi Honvéd Kórházba, intenzív osztályra került, lélegeztetőgépre kapcsolták. Állapotát sikerült stabilizálni, arról ma döntenek, hogy kell-e operálni.

Motort így még nem láttam szaltózni. Nem festett túl jól, aki vezette, és remélem, hogy aki vezette, nem most vezetett utoljára” – mondta az egyik szemtanú.

A színész legalább 5 métert repült a karambol során. Párja, Pikali Gerda épp egy filmforgatáson dolgozott, amikor közölték vele a baleset hírét, és azonnal a kórházba rohant. Détár Enikőt is sokkolta az eset, és szintén volt férjéhez sietett.

A hatalmas csattanásra lettem figyelmes, s azonnal ki is szaladtam az utcára, hogy megnézzem, mi történt. Akkor a motoros férfi már a földön feküdt. Lélegzett, abban biztos vagyok, leguggoltam mellé, megérintettem a kezét, és láttam, milyen rossz állapotban van. Abban nem vagyok biztos, hogy magánál volt-e. A sofőr azonnal hívta a mentőket, akik elég sokáig itt voltak a helyszínen, ebből gondolom, hogy a motoros súlyos sérüléseket szenvedhetett” – mesélte az a hölgy, aki elsőként próbált segítséget nyújtani a balesetet szenvedett Rékasi Károlynak.

Olvass még Rékasi Károlyról!

Hozzászólások