Rékasit sokkolja az állapota

Képtelen megbékélni a helyzettel

2015/08/24

Hiába tesz meg mindent a gyógyulásért, több darabot is kénytelen volt lemondani Rékasi Károly, így a Pikali Gerdával közös szerelmi történetük bemutatója is csúszik.

Motorbalesete óta azon fáradozik Rékasi Károly, hogy minél előbb felgyógyuljon: már a kórházi ágyon arról beszélt, hogy mennyire nehezen bírja, hogy ágyhoz van kötve, hogy alig bír mozogni, járni pedig még hónapokig képtelen lesz. Az orvosok akkor fél év kényszerpihenőt jósoltak neki, ám a színész mindent megtett és tesz most is azért, hogy minél előbb újra munkába állhasson.

Bár a gyógyulása sokkal jobb ütemben halad, mint az orvosok remélték (a gipszet két héttel hamarabb levágták a lábáról), mégsem tudja ellátni a színházi feladatait. Új szerepe az Othellóban Jago lett volna, de hiába kezdte el a tanulását már a balesete előtt, mivel mankókkal nem tud próbálni, ezért át kellett adni a feladatot, így Szalma Tamás szerepel majd helyette a darabban.

Másik nagy szívfájdalma, hogy a Boldogság című darab premierje is átcsúszik jövő januárra – ez az a romantikus történet, melyet külön neki és Pikali Gerdának fordítottak le.

Azért Rékasi Károly így sem adja fel, hanem mindent megtesz a gyógyulás érdekében.

„Különböző eszközökkel segítem a gyógyulást. Egy ismerősöm hozott egy Bemer-ágyat, ami mágnesterápiával működik, a dolgozószobában pedig most egy hatalmas Sensolite fényágy tölti be a teret. Minden kezelést egyeztetek a gyógytornászommal is, akivel csak a fájdalomhatárig megyünk el, tovább sosem. Csak olyan gyakorlatokat végzek, amit enged” – mondta a Blikknek Rékasi.

 

Olvass még Rékasi Károlyról

Hozzászólások