Rekordpénzért veri egymást Mayweather és Pacquiao

Egyetlen bokszmeccs negyedmilliárdért

2015/02/16

Nem kevesebb, mint 250 millió dollárt dobtak fel Floyd Mayweather és Manny Pacquiao boxmeccsén, amely rekordösszegnek számít a sportág történetében. A két legendás harcos összecsapása legalább akkora események számít, mint 2002-ben a Mike Tyson – Lennox Lewis bunyó.

Már hat éve megy a szájkarate Floyd Mayweather Jr. (47 meccs, 47 győzelem, 26 KO) és Manny Pacuiao (64 meccs, 57 győzelem, 38 KO, 5 vereség) között, hogy ki a jobb, és szédítik a rajongókat, hogy összecsapnak-e vagy sem. Már januárban megírtuk, hogy közel a megegyezés, azóta pedig csak pozitív irányban változtak a dolgok.

A két bunyós előbb a Miami Heat – Milwaukee Bucks NBA-meccsen találkozott – állítólag életükben először -, majd nem sokkal később Mayweather tett fel egy képet az internetre, ahol éppen Pacquiaóval beszélgetnek a lakásán. Ezzel is jelezték a világnak: rajtuk semmi sem múlik.

pacman_money
Manny Pacquiao és Floyd Mayweather: hat év után végre összecsaphatnak

Már csak azért sem, mert annyi pénzt kereshetnek a meccs alatt, mint még soha senki: 250 millió dolláron osztoznak 60-40 százalék arányban, a pályafutása során veretlen Mayweatheré a nagyobb fele. A Las Vegas-i összecsapás időpontja még nem biztos, az eddigi hírek május 2-ről szóltak, de van még két másik alternatíva, így ez még változhat.

Az egyetlen nehézséget az jelenti, hogy mindkét bunyós más tévétársasággal van leszerződve, de a hírek szerint ebben is lesz megegyezés, és Mayweather záros határidőn belül bejelenti az évszázad bokszmeccsét. “Addig rendben, hogy a pénz mozgatja a profi bokszot, de én nem vagyok biztos benne, hogy ez a bunyó megéri ezt a tengernyi pénzt” – mondta az RC Newsnak Bogdán “Golyó” Zsolt, veretlen nehézsúlyú profi bokszolónk.

“Ennek a meccsnek már öt éve meg kellett volna lennie, akkor kevesebb pénzből össze lehetett volna hozni. Szerintem csak azért sikerült ennyire felnyomni az árat, mert azóta folyamatosan húzzák a rajongókat. Évente kétszer-háromszor megszellőztették, hogy tárgyalnak, és szinte mindenki erről beszélt, kis túlzással még az anyukák is a vegyesboltban, bevásárlás közben.”

Golyó
Bogdán “Golyó” Zsolt

“Ezért nehéz is összehasonlítani a mérföldkőnek számító 2002-es Tyson-Lewis meccsel, már csak azért is, mert az a nehézsúly, azaz a királykategória volt. Szerintem talán már nincs is akkora jelentősége a Mayweather-Pacquiaónak, mint annak volt. Mayweather még a csúcson van, Pacquiao viszont már évek óta nem, éppen ezért 2015-ben már kicsit egyoldalúnak érzem ezt az egészet.”

Hozzászólások