Rendőrök védik László Petrát

Halálos fenyegetések között él a menekültet elgáncsoló operatőr

2015/10/02

László Petra, az N1 operatőre azzal lett ismert világszerte, hogy Röszkénél elgáncsolt egy gyermekével futó menekültet, majd belerúgott egy kislányba. Azóta elbocsátották állásából, visszavonult a nyilvánosságtól, de fenyegetéseket kap, és a hírek szerint rendőrök vigyáznak rá.

A világban közfelháborodást kiváltó ügye után László Petra sokáig egyáltalán nem szólalt meg, a Heti Válasznak szólalt meg először. Elismeri, hogy nagyot hibázott, de a tettéhez képest súlyosnak érezte a következményeket. Ő halálos fenyegetéseket kap, egy iszlamista hackercsoport pedig feltörte és tönkretette akkori munkahelye, az N1 tévé rendszerét (ahonnan egyébként azonnal kirúgták).

Az ügyet a magyar rendőrség is komolyan veszi, a Népszabadság értesülései szerint nemcsak a televízió szerkesztősége, de a világtól elvonult László Petra maga is védelem alatt áll. Az eset amivel az operatőr híressé vált, és amiért egy tunéziai szervezet húszezer eurós vérdíjat tűztek ki a fejére:

“Nagyon sajnálom a történteket és családanyaként külön sajnálom, hogy a sors pont egy gyereket sodort az utamba, ezt akkor nem is észleltem. Pánikba estem, ahogy látom magam a felvételeken, mintha nem is én lennék. Tettemet őszintén megbántam, és vállalom érte a felelősséget – nyilatkozta László Petra a Heti Válasznak. – Jobban meggyötört, amikor az első gyermekem meghalt egynapos korában. Az okát ma sem tudom. A másodikkal elvetéltem.”

Igazából az ember meg tudja érteni László Petra helyzetét és érzéseit, és azt is elhiszi (ami minden bizonnyal így is van), hogy valóban megbánta tettét. Egyetlen hibája, hogy nekiáll másokat vádolni, az újság pedig kínos szerecsenmosdatásba kezd, ami inkább árt, mint használ az interjúalanynak.

Hozzászólások