Szerencsétlenül járt sztárok

Az elmúlt néhány napban három magyar sztár is balesetet szenvedett az utakon

2014/07/29

Az elmúlt időszakban rengeteg autóbaleset történt, amiben magyar hírességek is megsérültek, és sajnos a minap történt egy tragédia, amiben életét vesztette Mohay András, a Budapest Jazz Orchestra dobosa. A hírességek rengeteget utaznak és emiatt nagyobb az esély, hogy balesetet szenvednek az autópályán. A hévégén az X-Faktoros Gyurcsík Tibor turnébusza gázolt el egy biciklist, és a műsorvezető Kovács Áron sem volt szerencsés, aki autójával elütött egy őzet.

A hétvége óta gyászol a magyar zenész társadalom és a Budapest Jazz Orchestra rajongói is, hiszen a zenekar dobosa életét vesztette egy közúti balesetben, a legfrissebb információk szerint saját turnébusza gázolta halálra Mohay Andrást. Rosszak voltak a látási viszonyok és a leállósávban veszteglő autót nem vette észre a többi zenészt szállító busz, belerohantak és Mohay András életét vesztette a balesetben. Zenésztársai még mindig nem tudták feldolgozni a tragédiát, Tóth Vera közösségi oldalán emlékezett meg a nagyszerű dobosról. ” Köszönöm, hogy egy páratlan tehetségű és szerénységű jazz dobost ismerhettem meg személyedben! Kevesebb lett a világ, nagyon mély fájdalommal és még egyelőre háborgó szívvel veszek Tőled örök búcsút, kívánok jó utat és sok égi muzsikaszót a túlvilági életedhez! Megtanítottál még jobban értékelni, amim van, és mindig nagyon hálás leszek Neked ezért. Nyugodj békében!

Mohay1
A hétvégén Gyurcsík Tibor énekes turnébusza is balesetet szenvedett, pontosabban okozott, amikor Szlovákiában egy biciklist ütött el, akit súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak – adta hírül a Bors. Csak a busz sofőrjének lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt nagyobb baj, hiszen a biciklis hirtelen vágott ki eléjük az útra, az ütközés elkerülhetetlen volt. Az énekest nagyon megviselték a történtek, de a balesetet követően azonnal kiugrott a buszból, hogy segítsen a szerencsétlenül járt biciklisnek.
Nappal volt, de az ütközést nem tudtuk elkerülni. A férfi hirtelen kanyarodott be elénk, a sofőrünk azonnal fékezett és elrántotta a kormányt, de így is elsodortuk. Amikor láttam, hogy elénk vág, becsuktam a szemem, és azért imádkoztam, nehogy megöljük. Közben rettenetesen féltem, mert a kocsink vészesen sodródott az árok felé. Óriási szerencsénk volt, fel is borulhattunk volna. Végül csak a szélvédő tört be, amikor az autó az árokba rohant . ” Azonnal mentőt hívtak, a férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Gyurcsik

Kovács Áron a hétvégén elgázolt egy őzet, de szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint maga a baleset. ” Hazafelé tartottam, amikor elütöttem az őzet. Egy pillanat alatt történt. A fékre taposás és az ütközés között nem telt el egy fél másodperc sem. Szerencsére lassan hajtottam, ezért csak fellöktem a szegény állatot. Felállt, megnézte működik-e minden lába, hál’ istennek kutya baja sem esett, majd hosszan rám nézett. “- mesélte a Borsnak a műsorvezető. Az eset után a műsorvezető sokkal jobban odafigyel a vezetésre, hiszen mély nyomot hagyott benne az ütközés.

kovacs-aron1
Talán a magyar zenei társadalom mai napig emlegetett balesete a Groovehouse zenekarhoz köthető, amiben a csapat énekesnője, Judy szenvedett súlyos balesetet. Az évek alatt összesen több, mint 30 műtétet hajtottak végre az énekesnő arcán az orvosok. Egy teherautóval ütköztek és olyan súlyos volt a baleset, hogy Judy életéért több napig küzdöttek az orvosok. Összesen 28 csontja tört el, bordái átszúrták a tüdejét, amitől légmelle alakult ki. Később kezdték csak el a rekonstrukciós műtéteket az arcán, több, mint tíz éven keresztül folyamatosan vissza kellett járnia a plasztikai sebészhez. Most úgy érzi, már nem szeretne több műtétet elvégeztetni magán, próbálja elfelejteni a 13 évvel ezelőtt átélt traumát.

Judy1
Fotó: Kaszás Bence

Hozzászólások