Rengeteg vért vesztett Havas Henrik

Veszélybe került az élete

2015/10/30

Senki sem sejtette, hogy két hónapja Havas Henrik majdnem belehalt egy súlyos betegségbe – gyomorvérzése volt, és rengeteg vért vesztett.

Mindenki Tanár ura a Sztárban sztár zsűrijében hozza a szokásos odamondós, csipkelődős stílusát, bár néha csak szótlanul ül, szinte nem is hallja a beszélgetést. Néhányan legyintettek, hogy csupán öregszik, mások komoly betegségre gyanakodtak, hiszen korábban kezelték már rákkal. Most kiderült, valóban egészségügyi problémával kellett szembenéznie, méghozzá olyan súlyossal, hogy az élete is veszélyben volt.

„Két hónappal ezelőtt az éjszaka kellős közepén mentő vitt kórházba gyomorvérzéssel. Akkor majdnem elpatkoltam. Sokat dolgoztam, stresszes voltam, nyár volt, meleg, nem jártam masszőrhöz, nem jártam tornázni, szedtem a fájdalomcsillapítót… Az a baj, hogy a patikában nyakra-főre, recept nélkül adják a nagyon erős fájdalomcsillapítót, anélkül, hogy elmondanák, szedjünk melléjük gyomorvédőt – mesélt a betegségéről a Tanár úr a Bestnek.

havashenrik2
Az életébe kerülhetett volna a betegség

Havas Henrik minderről úgy beszél, mintha egy egyszerű megfázást kapott volna el, pedig a helyzet elég komoly volt: ömlött a gyomrából a vér.

„Egyszer csak hajnali kettőkor arra ébredtem, hogy dől belőlem a vér. Kimarta a gyógyszer a gyomromat. Feltakarítottam magam után, kicseréltem a pizsamámat, szóltam Havasnénak, hogy hívjon mentőt, mert menni kell. Szerencsére nem kellett operálni, összekapcsolták az eret, ami szétnyílt, másnapra jobban lettem, de megfigyelésre bent tartottak még öt napig” – tette hozzá Havas Henrik.

Hozzászólások