Repülőgép balesetet szenvedett Harrison Ford

A színészt kórházba szállították

2015/03/06

Csütörtök délután magángépével sétarepülésre indult a 72 éves színész, amikor a gép motorja váratlanul leállt. A gyakorlott pilótának már nem volt ideje visszafordulni.

A többszöri Golden Globe-díj nyertes Harrison Ford évek óta a repülés megszállottja, több mint két évtizede repül, de szenvedélye jóval régebbre vezethető vissza. Bárki, aki eddig utazott vele azt állítja, Ford rendkívül jó és gyakorlott pilóta, öröm vele a repülés.

A baleset Santa Monicán történt, helyi idő szerint délután 2 óra 30 perckor, nem sokkal azután, hogy a színész felszállt. Miután észlelte a meghibásodást, jelezte a toronynak a bajt és segítséget kért a vészleszálláshoz. Már nem volt ideje visszafordulni, így a színész egy közeli golfpálya fölé manőverezett, ahol végül a földbe csapódott. A tűzoltók kritikus állapotban találtak rá és azonnal kórházba szállították.

harrison ford

A csodával határos módon Harrison Ford élve megúszta a balesetet. Valószínűleg rutinjának köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj. Bár a szemtanúk rengeteg vérről és eszméletlen állapotról beszélnek, a színész kórházba szállítása után fia Twitteren üzent a rajongóknak. “Apa jól van. Megsérült, de minden rendben! Rendkívül erős ember, fel fog épülni! Mindenkinek köszönjük a támogatást, és hogy gondol ránk!” – írja Ben Ford.

Szakértők szerint nagyobb baj is történhetett volna. A golf pálya, ahol végül a földbe csapódott, hatalmas fákkal szegélyezett. Hajszálon múlt, hogy a színész csak néhány méterrel, de távol tudott maradni tőlük. Ha nem ennyire ura a helyzetnek, akkor végzetes baj is történhetett volna.

“Az ilyen jellegű balesetek általában halálos kimenetelűek, szóval óriási szerencsénk van, hogy kisebb sérülésekkel megúszta a színész”- nyilatkozta a tűzoltó parancsnok a Daily Mailnek.

 

Hozzászólások