Repülőgép-katasztrófa: így menekültek meg a halál torkából

A világ legszerencsésebb futballcsapata

2015/03/25

A svéd harmadosztályban szereplő FF Dalkurd futballcsapata Barcelonából szeretett volna hazatérni, és mások tanácsára a düsseldorfi járatra akartak szállni. Az utolsó pillanatban azonban mégis megváltoztatták a döntésüket, és nem azzal a géppel mentek, amely órákkal később sziklafalnak csapódott a francia Alpokban.

Százötven halálos áldozata van a tegnapi repülőgép-katasztrófának, mikor a Germanwings Barcelona-Düsseldorf járata eltűnt a radarokról, a francia Alpokban a hegyek közé zuhant, és milliónyi alkatrészre esett szét. A tragédiát senki sem élte túl, és mint azóta kiderült, a fedélzeten utazott például egy komplett gimnáziumi osztály is.

dalkurk
A világ legszerencsésebb futballcsapata (Fotó: Twitter)

És kis híján felszállt a svéd harmadosztályú FF Dalkurd komplett csapata is felszállt, akik csak az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy inkább mégis más járattal mennek az Airbus A-320 típusú repülőgép helyett. A L’Équipe-nek Adil Kizil, a Dalkurd sportigazgatója szürreálisnak nevezte ezt az egész történet.

„Huszonkilencen utaztunk volna Svédországba, de amikor megláttuk, mennyit kell várakozni a Düsseldorfba tartó járatra, inkább szétszóródtunk. Ugyanis három másik repülőgép is indult ezen kívül: kettő Zürichbe, egy pedig Münchenbe. Így négyből három repülőn voltak játékosaink, és pont az maradt ki, amelyik lezuhant. A miénk a világ legszerencsésebb csapata”

Hozzászólások