Repülőút közel hatmillióért

Az első osztály testközelben

2016/09/20

A legtöbb embernek csak álom egy repülőút az első osztályon. Vannak azonban olyan szerencsés lelkek is, akiknek a közel hatmilliós utazás belefér az életükbe.

A fapados repülőút sokszor inkább kellemetlen, mintsem kényelmes móka. Ha az embernek van képe magasabbra nőni 152,3 centiméternél, már biztosan nem fér el az ülésben. Aludni szinte lehetetlen, a nyomáskülönbségtől sokaknak felkavarodik a gyomra, a füldugulásról pedig ne is beszéljünk…. Ráadásul hiba a turistaosztály, még így is zsebbe nyúlós mulatság lehet (kivéve, ha olyan ügyes vagy, mint a srác, akiről már írtunk).

Ezzel szemben a nagyobb légitársaságok, mint az Emirates, már más megvilágításba helyezi a dolgot. A legolcsóbb jegyük is kisebb vagyonba kerül, de százszor komfortosabb, mint a kisebb társaságok kínálata. A business class kifejezetten kényelmes, az első osztály pedig maga az álom, luxus kivitelben. Orosz kaviárt fogyasztani a felhők felett, aztán francia pezsgővel kísérni, végül békésen, kényelmesen aludni a kasmírtakaró alatt… Egyszerű földi halandóknak ez még a saját lakásukban is ritka lehetőség, nemhogy 13 000 méter magasságában.

Casey Neistat azok közé tartozik, akik megtapasztalhatták ezt az élményt. Igaz, ő maga sem tudja, hogyan került át a business classról az első osztályra, mindenesetre alaposan kiélvezte a 21 635 dolláros, azaz 5,96 millió forintos utazást. A 14 órás New York – Dubai repülőút minden pillanatát dokumentálta, hogy mindenki láthassa, mi a bánat is kerül ennyi pénzbe egy nyamvadt utazáson.

Próbáltunk nem irigykedni. Nem sikerült.

Hozzászólások