Riadó! Anyák napja!

Ötletek utolsó pillanatra

2015/05/03

Ne ess kétségbe, ha még nincs mivel felköszöntened anyukádat! Minden évben május első vasárnapjára esik az édesanyák ünnepe, rugaszkodj el a megszokott virágcsokor és bonbon párosítástól, készíts neki személyes fotófalat!

Az Anyák napja egészen más jellegű ünnep, mint a külföldről hazánkba is begyűrűzött Valentin nap. Ez utóbbi sokakban ellenérzést kelt, sőt, anti-napot és programokat szerveznek. Az édesanyák köszöntése eredetileg szintén a tengerentúlról érkezett hozzánk, de azóta is minden évben május első vasárnapjára esik az ünnep. Maga a történelmi köszöntés egészen az ókori Görögországig vezethető vissza. Az istenek anyjának, Rheának szóló tavasz ünnepség fokozatosan az anyák ünnepé is vált, ahol a köszönetet, szeretetet és hálát nyilvánították ki feléjük.

anyáknapja7

Óvodákban, iskolákban minden évben különleges programokkal készülnek a gyerekek, de a felnőttek is szeretettel köszöntik a drága anyukát, nagymamát, keresztanyát ezen a napon. Ha úgy alakult, hogy megcsúsztál a készülődéssel, akkor mutatunk pár jó ötletet, mégis hogyan emlékezhetnél meg az édesanyádról anélkül, hogy gondot okozzon a vasárnapi zárva tartás, és ne csak egy virágcsokor legyen a kezedben!

Használd a régi, gyerekkori, közös fényképeket!

Surranj le a nappaliba, bányászd elő a régi fotóalbumokat, és szedj ki belőle minél több közös képet! Ezeket fogod felhasználni az ajándék elkészítéséhez, vagy a meglepetés pillanatához, az alábbi módok egyikén:

Fotófal

Keríts egy régebbi kartondobozt a pincéből, vagy kérj a szomszédtól, de ha minden kötél szakad, használj rá cipős dobozt, akár többet is! Vágj ki belőle egy kör alakú formát. Cipős doboz esetén ehhez használhatsz több anyagot, hogy megfelelő átmérőjű kört hozz létre: vágj íveket és ragaszd össze. Ha a doboz nem egyszínű, ne pánikolj, akkor csomagolópapírral borítsd be. Most már csak annyi a dolgod, hogy napsugár mintában néhány facsipesz, vagy színes ruhacsipesz segítségével körbetűzdeled fényképekkel! Illeszd a falra, és hívd be a szobába anyát!

anyafénykép3

Az is egy megoldás, ha a fotókat egyszerűen csak szív alakú formában a falra rögzíted, akár kerettel, ha van egy ilyen árválkodó otthon, de önmagában is kedves meglepetés a mamának!

anyafénykép

Egy spárga segítségével hálózz be a falon egy kiválasztott részt, és ötletes elrendezésben erre csíptesd fel a fényképeket. Ügyesen készíthetsz belőle pókhálószerű formát, vagy szívecskét, de a szögletes megoldás a legegyszerűbb. Ha lehetőséged van rá, tegyél köré egy keretet, ez emeli a hangulatát!

anyafénykép4

Plusz egy ráadás

Ha maradt otthon néhány lufi a legutóbbi házibuliról, vagy születésnapról, akkor nagyon aranyos meglepetés lehet, ha anyák napján az egész szobáját beborítod léggömbökkel, aminek a végéhez egy-egy közös képet rögzítesz. Nem baj, ha nincs otthon hélium, egy létra és egy kis cellux segítségével ügyesen a plafonhoz rögzítheted a lufikat. Odáig lesz a meghatottságtól!

anyafénykép2

fotó: Pinterest

Hozzászólások