Robbanás Isztambul forgalmas negyedében

A terrortámadás lehetősége sincs kizárva

2016/01/12

Nnagy robbanás rázta meg Isztambul turistákkal teli központi részét, Sultanahmet kerületét. A török tévé szerint több halálos áldozat is van.

received_2491012060986581

Erős robbanás történt kedden reggel Isztambul központi részén, ahol több turistalátványosság is található, erről a török Dogan News hírügynökség számolt be. A mentők és a rendőrség kivonultak a helyszínre, de még nem tudni, hogy terrortámadás történt-e. Az első beszámolók szerint több áldozat is van, de egy darabig nem tisztázódott, hogy sebesültekről vagy halottakról van szó. A Sky News tweetje azonban már holttestekről számolt be.

A Sabah nevű török újság azonnal öngyilkos merénylőről cikkezett, de ezt eddig még semmilyen másik hírforrás nem erősítette meg. Egy szemtanú a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy különböző testrészeket látott szétszóródva a Sultanahmet téren.

Nehéz lenne megmondani, hogy még életben voltak, vagy meghaltak” – mondta a tanú, akinek vallomását egy rendőr megerősítette. A török média eddig legalább tíz halottról és további 15 sérültről számolt be. A robbanás magyar idő szerint 9 óra 10 perckor történt, ami után a rendőrség azonnal le is zárta a területet. Ezen a környéken található meg az ismert Hagia Sophia és a Kék mecset is.

Forrás: twitter
Fotó: twitter
Hozzászólások