Robbantások Brüsszelben

Sok a halott és a sebesült

2016/03/22

Reggel nyolc órakor a brüsszeli Zaventem repülőtéren több robbantás is történt. Nem kevesebb, mint tizenhárom halottról adtak hírt és legalább harmincöt sérültről számoltak be.

 

 

A robbantások előtt lövéseket is lehetett hallani egyes beszámolók szerint. A két detonációt az American Airlines és a Brussels Airline check in pultjánál követték el. Nem sokkal a reptéri incidenst követően a közeli Maalbeek metróállomáson is robbantások történtek, ahol szintén lehetnek halálos áldozatok. A BBC és a The Guardian azt írta, hogy akár tíz halott is lehet. Jelenleg a tömegközlekedés teljesen bénult és a mobilhálózatok sem működnek a városban. A reptereken ragadt utasoknak ingyenes Wifi hotspotokat telepítenek, hogy tudjanak kommunikálni a családtagokkal. Jelenleg a legmagasabb, négyes számú terror készültség van érvényben.

 

 

Az eseményekre reflektálva a párizsi Charles de Gaulle reptéren, valamint a budapesti Liszt Ferenc reptéren is megemelték a biztonsági intézkedéseket. Budapesten a metróállomásokon valamint a pályaudvarokon is fokozott ellenőrzés van, de az utasokat nem korlátozzák a közlekedésben.

Hozzászólások