Rögtön puha mézeskalács

A recept amit mindenki keresett. Idáig

2016/12/02

Ez egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tészta, nem ragad, nem émelyítően édes, kellemesen fűszeres, kiválóan nyújtható. Itt a tökéletes mézeskalács! 

Habár a mézeskalács megsüthető máskor is nem csak karácsonykor, azért általában ebben az időszakban készítjük el. Mindenki azt a receptet keresi, mellyel rögtön puha sütiket kaphat. 

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 14 g mézeskalács fűszerkeverék (1 tasak)
  • 30 dkg margarin
  • 250 ml méz
  • 3 db tojás

Máz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés:

1. Először a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk.

2. 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk 0,5-1 cm-es vastagságúra a tésztát. Kiszaggatjuk tetszőleges formákkal majd sütőlemezre tesszük. Ne szorosan, mert míg sülenek összenőnek. Megsütjük 180 fokon.

3. A mázhoz 2 tojásfehérjét félig felverünk robotgéppel, majd 30 dkg porcukrot apránként hozzádolgozunk, és keményedésig keverjük, majd tetszés szerint díszítjük a sütiket.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólások