Ronaldoé az Aranycipő

A 29 éves csatár Európa legjobb focistája

2014/11/06

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid labdarúgócsapatának portugál támadója szerdán átvette a legeredményesebb Európában játszó futballistának járó Aranycipőt.

A 29 éves sztárjátékos az előző szezonban 31 gólt szerzett a spanyol pontvadászatban, s ezzel – az előző idényben még a Liverpoolban szerepelt – Luis Suarezzel közösen érdemelte ki az európai bajnokságok legjobb gólszerzőjének járó díjat.

A kedden éjszaka még a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-meccsen szerepelt futballista Florentino Pereztől, a Real elnökétől vette át az Aranycipőt. Ronaldo az eseményen hangsúlyozta, hogy a legfontosabb számára a csapat sikere, ennek ellenére természetesen örül az egyéni elismeréseknek is.

558091_heroa

“Mindig jól és még jobban akarok teljesíteni, az elmúlt öt év pedig nagyon jól sikerült, a legutóbbi kettő talán a lehető legjobban” – mondta Ronaldo, aki hozzátette, nemcsak Portugália, hanem a világ legjobbja akar lenni.

“Lépésről lépésre haladok, a pályafutásom végén pedig meg akarom nézni a statisztikákat, és azt akarom látni, hogy a sportágamban minden idők legjobbjai között vagyok. Biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni fog” – tette hozzá a támadó. (MTI)

Hozzászólások