Ropogós csirkeszárnyak

Finom, gyors, és egyszerű!

2016/09/26

Ezek a ropogós csirkeszárnyak garantáltan megkoronáznak bármilyen ebédet vagy baráti összejövetelt! Egy óra alatt kész lehetsz vele – de egy perc alatt elfogy!

Vannak olyan családok, ahol a ropogós csirkeszárnyak piros betűs ünnepnapot takarnak. Pedig nem csak jeles alkalmakkor lehet őket fogyasztani, főleg hogy kifejezetten egyszerű az elkészítésük, rendkívül finomak, és szinte bármivel lehet őket tálalni!

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 ek gluténmentes lisztkeverék
  • 1/2 tk őrölt chili
  • 2 tk só
  • 2 tk frissen őrölt tarka bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  • 2 ek burgonyapehely

Elkészítés:

  1. A csirkeszárnyakat alaposan megmossuk, majd az ízületeknél szétvágjuk őket.
  2. A lisztet, a burgonyapelyhet, a chilit, a sót, a borsot, a paprikát és a fokhagyma granulátumot egy tálban alaposan összekeverjük, beleforgatjuk a csirkeszárnyakat és egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
  3. Lespricceljük egy kevés olíva olajjal és 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 50 perc alatt készre sütjük. Kb. a sütési idő felénél fordítsuk meg őket!
  4. Friss salátával, sült burgonyával, mártogatóssal, forrón kínáljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások