Ropogós sajtkrokett

Egyszerű, gyors és finom falatkák az asztalon

2016/10/27

A sajtkrokett minden étkezést feldob. Önmagában, mártogatóssal, áfonyalekvárral, majonézzel, bármivel finom. Emellé mindössze 15 perc alatt kész van. 

A sajtkrokett nagy előnye, hogy nem kell panírozni. Pár perc alatt összeállítod, és a formázással, sütéssel együtt is fél óra alatt kényelmesen elkészülsz vele. Ha szereted, a masszába tehetsz még szerecsendiót.

Hozzávalók kb. 4 személyre:

  • 30 dkg trappista sajt
  • 1 tojás
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • csipet só
  • csipet őrölt bors

Elkészítés:

1. A sajtot tegyük egy-két órára a fagyasztóba, majd egy tálba reszeljük. Adjuk hozzá a lisztet, a sót, a borsot és a tojást. Először kanállal elkeverjük, majd kézzel jól összedolgozzuk. Egy diónyit veszünk a masszából, és három-négy centis rudacskákat sodrunk belőle. 

2. Körülbelül két deci olajat felforrósítunk, és belerakjuk a kroketteket. Közepes lángon aranybarnára sütjük, körülbelül három perc alatt, közben óvatosan megforgatjuk őket. Figyelj arra, nehogy megsérüljön, mert akkor könnyen szétfolyhat a sajt. Ez a veszély akkor is fennáll, ha túl sokáig sütöd. A kész kroketteket konyhai papírtörlőre szedjük, hogy az olaj lecsöpögjön.

Jó étvágyat!

Hozzászólások