Rossz szülő vagyok, mert elmegyek a gyerek nélkül nyaralni?!

Rossz anya vagy ha otthon hagyod a gyereked?

2017/08/24

El mersz menni a gyereked nélkül nyaralni? Hát, már ne is haragudj, de borzalmas szülő vagy! Hogy mersz kikapcsolódni három napig kettesben a pároddal?! 

Cikkem megihletője egy hazai szállás foglalós oldal, mely meghirdetett 5 darab magyarországi wellness hotelt “felnőttbarát” kategóriában. A poszt alatt óriási kommentháború tört ki, tudjátok tipikusan az, amit csak azért olvasol végig, mert jó nézni, ahogy idegen emberek köpködik egymást a semmiért. Elindult a harc a “mintamamik” és a “szaranyák” között. A szaranyák szerint nem bűn ha valaki elmegy nyaralni csemetéje nélkül, attól a szeretet nem múlik el, a mintamamik pedig le sem tudnak szakadni gyermekükről. Nos, nehéz objektívnek maradni, tehát bevallom ha lenne gyermekem én a nyaraljunk gyerek nélkül tábort erősíteném. 

PROD-family-running-out-of-sea

Miért bűn az ha egy pár szeretne kikapcsolódni KETTESBEN, anélkül, hogy minden másodpercük arról kéne szóljon, hogy figyelik mit csinál a csöppség? Valószínűleg annak a gyereknek remek helye van a nagymamánál, unokatesóknál és szuperül érzi magát ő is. Sőt nincs kevésbé szeretve ettől. Természetesen kell a gyermekekkel a közös élmény, nyaralás, de mindennek megvan a maga helye és ideje. Az egyik nem zárja ki a másikat, ugye? Tényleg el kell ítélni egy anyukát azért, mert nem otthon ülő klasszikus anyatigris, hanem önmaga maradt a szülés után is, ahelyett, hogy igénytelen “0-24-ben anya vagyok” szülő lenne? A nő nő marad örökké, a férfi pedig férfi. Nem csupán anya és apa. Az, aki az év 365 napjából 3 napig szeretné csak nőnek érezni magát, had tegye meg, had igyon meg egy pohár bort, had szerelmeskedjen a párjával és had hagyhassa hátra a gyermekét a mamánál. Aki pedig nem teheti meg a kikapcsolódást ne utálkozzon, azért mert másnak jut és neki nem! 

Ti mit gondoltok erről? Elmennétek nyaralni a gyermeketek nélkül? 

Hozzászólások