Rosszul lett Törőcsik Mari

Lefújták az előadást

2015/06/12

A Nemzeti Színház színésznője, Törőcsik Mari valószínűleg gyógyszermegvonási tünetek miatt lett rosszul Pécsett. A művésznő mindenképpen színpadra akart állni, de a rendező nem engedte, hogy fellépjen.

Nem akarta cserben hagyni a nézőket a Nemzet Színésze, Törőcsik Mari, rosszulléte ellenére is színpadra akart állni a pécsi előadáson. A Nemzeti Színház Brand című darabját adták volna elő, amikor majd’ egy órával kezdés előtt émelygett és hányt, így a rendezvény orvosa nem hagyta, hogy színpadra lépjen, bármennyire is szerette volna.

törőcsik mari

A művésznő a találgatások elkerülése végett elárulta, hogy mi okozta a bajt. “Köszönöm az érdeklődést, már jól vagyok, csak az ijedtség volt nagy – mondta a telefonban Törőcsik a Blikknek. – Azért lettem rosszul, mert abba kellett hagynom egy gyógyszert, amit csak fél évig lett volna szabad szednem, de már hét hónapja szedtem. Emiatt lettem rosszul, és ráadásul pont azon a napon, amikor az előadás lett volna. Valóban szerettem volna a körülmények ellenére megcsinálni az előadást, de végül igaza volt az orvosnak, olyan állapotban elnézést, hogy ilyet mondok, de savat hánytam – nem lehet színpadra menni. Most már azért megnyugodtam, hogy hála istennek kiderült, csupán a gyógyszer miatt volt az egész. Azt azért nagyon sajnálom, hogy pont ez az előadás maradt el, ami annyira közel áll a szívemhez, és persze a sok csodálatos kolléga miatt is bánt a dolog.”

Törőcsik Mari egyszer már volt komoly életveszélyben, néhány évvel ezelőtt egy tüdővizsgálat során leállt a szíve, a klinikai halál állapotába került, egy hónapig kómában volt. Hihetetlen akarat ereje és rengeteg energiája segített neki abban, hogy maradéktalanul felépüljön és újra játszhasson. Egy év kihagyás után ma már újra szerepeket vállal, színházban és filmekben egyaránt. Amíg teheti, a nézők szeretete és rajongása minden alkalommal újra a színpadra csábítja.

törőcsik mari2

A 80-adik életévében járó színésznő azt mondja, majd kicsattan az egészségtől, szerencsére jól van, inkább csak az ijedtség okozta a nagyobb baj mindenki számára. A nézőknek nem kell tartaniuk attól, hogy a művésznő mostantól ne figyelne még jobban magára, orvosa is folyamatosan szemmel tartja állapotát. A legutóbbi vizsgálat során kiderült, hogy akár egy húsz éves is megirigyelhetné a szíve állapotát! Ennek igazán örülünk, további jó egészséget kívánunk a  színésznőnek!

fotó: Nemzeti Színház Facebook oldal

Hozzászólások