Rosszul rögzült szexuális tévhitek

Bátran térj el az etalontól

2014/11/08
A rosszul beidegződött tévhitek közül most ismét három újabbal foglalkozunk. Az a probléma ezekkel az általánosan “elfogadott” sztereotípiákkal, hogy szinte kötelezőnek tartjuk és ha bármi nem úgy történik, vagy nem pont olyan, mint ezek az “etalonok”, úgy gondoljuk, hogy nagy baj van. Oda a rögtönzés, oda az improvizáció… és ez nagy baj.
151513861

A cél az orgazmus – az orgazmus egy klassz dolog és jó ha van, akár többször is az aktus során – de ha elmarad, az nem egy tragédia. Nem vagyunk versenysportolók, ahol mindenképpen el kell jutni a célba, ahol ez a cél. Nem ez a cél, hanem az együttlét öröme és gyönyörűsége a cél. Az intimitás és az egymásban való elmerülés a cél. A szexuális együttlét sosem “csak szexuális együttlét” – amikor két ember odaadja magát egymásnak, a lelkük is egyesül.

Nem szabad lefokozni az együttlétet csak a testiségre, ahol a fizikai kielégülés az elengedhetetlen cél. Ez ráadásul mindkét felet frusztrálhatja: a nőt azért, ha éppen nincs olyan lelkiállapotban, hogy el tudja érni az orgazmust – hiszen nála nagyon nagy részt lélek-függő a csúcsra jutás. A férfit, akit ugyan lényegesen egyszerűbb a csúcsra juttatni, hiszen direktebb a szexualitása, nos őt pedig az frusztrálhatja, hogy nem elég jó szerető, ha nem tudta eljuttatni az orgazmusig a párját – miközben az a mennyekben járt vele – lehet, hogy éppen orgazmus nélkül.

Szépségideálok – korunkban szépnek lenni szinte kötelező. Ezt sulykolja – a szépségipar által jól megfizetett – média: ha nem vagy szép, szégyellheted magad. És hogy mi a szép: amit ők belénk plántálnak, hogy kötelezően szép. És még valamit belénk plántálnak: hogy ez a kötelező kinézet vagy megcsinált szépség garancia a boldogságra.

Nos, hát erről szó sincs. A férfiak többsége magasról tesz a megcsinált szépségekre és habzsolja a telt idomokkal megáldott nőket. Ha éppen nem volt idő egy láb borotválásra, észre sem veszik és hidd el, hogy a legkevésbé sem zavarja őket néhány ott maradt pihe. A vágytól eszét vesztett férfi legkevésbé a hurkát látja a hasadon, felesleges emiatt szégyenkezni vagy a figyelmet ne adj isten felhívni rá.

Ezek a félelmek a – szerintünk nem megfelelő – külsőnktől nemcsak minket tesznek tönkre lelkileg, de sugárzik rólunk az általa okozott boldogtalanság, ami kifejezetten vágylohasztó egy férfi számára. Elmegy a kedve egy búbánatos Magdolnát nézegetni, nemhogy szerelmeskedjen vele. A fentiek természetesen nem jelentik azt, hogy hanyagold el magad, mert úgysem számít semmi – számít, természetesen az ápoltság, az igényesség számít. De eszedbe ne jusson azon idegeskedni,  hogy mennyivel szebb lennél, ha tíz kilóval könnyebb lennél, mennyivel jobban vágyna rád. Nem vágyna jobban – ha nem lennél vonzó, nem lennétek intim helyzetben vele. Rád vágyik – terád, úgy, ahogy vagy.

Mennyiségi szemlélet – Általános sztereotípiák, hogy: “A méret a lényeg” vagy “Kicsi, de játékos”; olyan mondások ezek, amelyektől egy férfinek tudat alatt azonnal görcsbe ugrik a gyomra. Mi van, ha az övé nem elég nagy és nevetség tárgyává válik. Az átlagos pénisz hossz 16,51 cm Magyarországon. Ha nem ekkora, akkor sincs semmi baj, nem ez minősít, mint szeretőt, szexuális partnert.

A túl nagy méret pedig átok, mind a férfinek mind a nőnek – a férfi sohasem tud teljesen behatolni, a nő méhszája pedig megsérül tőle. Úgyhogy nem centiméterezni kell, hanem az együttlét meghittségére összpontosítani – a nő legérzékenyebb nemi szerve még mindig az agya, ne felejtsd el, amelyen keresztül az legszebb érzéseket éli meg – természetesen a testiséggel kombinálva. Kényeztesd hát szép szavakkal, érintéssel és te leszel a legjobb szerető a világon a szemében – a centit felejtsd el.

A nőknél okozott legnagyobb frusztrációk egyike szintén a méret probléma. Megint csak a “nem elég nagy” problémája. Úgy gondolják, hogy a mellük nem elég nagy – de mihez képest? A férfiak imádják a kis melleket is, leginkább pedig azt imádják, ha egy boldog nővel szerelmeskedhetnek, aki a – akár kis – melleit is boldogan adja nekik.  (forrás: LoveSexDurex)

Hozzászólások