Rövidnadrágot viselt, ezért arcon rúgták

Abszurd atrocitás ért egy nőt Isztambulban

2016/09/20

Isztambulban egy fiatal nőt szóban és fizikailag bántalmazott egy férfi, csupán azért mert rövidnadrágot viselt. A rendőrség sikeresen elfogta a támadót.

Aysegül Terzi 23 éves, ápolónőként dolgozik. Szeptember 12-én busszal utazott Isztambulon keresztül, mikor hihetetlen atrocitás érte. A hölgy rövidnadrágot viselt, ezért a 35 éves Abdullah Cakiroglu fizikailag bántalmazta, pontosabban arcon rúgta. A tett elkövetése közben állítólag azt kiabálta, hogy annak aki rövidnadrágot hord meg kell halnia.

A támadót megpróbálták megállítani, de végül a hatóságoknak sikerült elfogni a tettest. Cakiroglu azt a nyilatkozatot tette a rendőrségen, hogy nem bírja elviselni, ha valaki így öltözködik, mert ez nem megfelelő. Ez volt az amitől ideges lett és agresszív. Véleménye még mindig nem változott. A bíróság szerint egy ilyen testi sértés miatt nem valószínű, hogy börtönbe zárnák. A hír hallatára Terzi kétségbeesett és nem érti, hogy az igazságszolgáltatás miért tétlenkedik.

Az incidens után nőjogi aktivisták vonultak az utcára, hogy felhívják a hatóságok figyelmét arra, hogy prioritásként kezeljék a nők elnyomását. Céljuk, hogy végre erőszak nélkül élhessék az életüket. A csoport egyik vezetője arra buzdítja a török asszonyokat, hogy fogjanak össze mindannyian az erőszak ellen. 

 

Hozzászólások