Sacher torta az ízek szerelmeseinek

Készítsd el házilag!

2015/06/12

Csokoládé és baracklekvár – az egyik legjobb kombináció, ha édességről van szó. A 19. században egy herceg számára készítette el ezt a mára már bécsi specialitássá vált tortát Franz Sacher, aki akkor még csak 16 éves volt. Akkor nekünk miért ne sikerülne?

Hozzávalók:

  • 120 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 6 tojás sárgája
  • 120 g étcsokoládé
  • 6 tojásfehérje
  • 160 g kristálycukor
  • 120 g búzaliszt

A bevonóhoz:

  • 210 g keserű kakaópor
  • 260 g porcukor
  • 45 g vaj
  • 1 dl víz

A töltelékhez:

  • baracklekvár

Elkészítés:
A vajat és a porcukrot egy tálba öntjük és habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját. Közben az étcsokit olvasszuk fel, és miután elkevertük a tojásokat, apránként adjuk a masszához a csokit is. Miután elkészültünk a tojásfehérjét verjük kemény habbá és óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tésztába. Az elkészült masszát öntsük egy tortaformába és előmelegített sütőben süssük addig, amíg el nem készül a piskóta.

Chocolate icing

Amíg sül a piskóta, készítsük el a bevonó masszát is. Ehhez a vajat, a porcukrot és a vizet öntsük egy edénybe és keverjük össze. Ha túl sűrű lenne a keverék, akkor plusz víz hozzáadásával csökkenthetjük a sűrűségét. Amikor elkészült a piskóta, vágjuk félbe és kenjünk a lapok közé baracklekvárt, majd borítsuk össze a lapokat. A torta tetejét is kenjük meg lekvárral, majd miután kihűlt a piskótánk, vonjuk be a korábban elkészült kakaós mázzal, végül tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon.

Sacher's icecream

Hozzászólások