Sajtos-pestós rakott tészta

Mindig visszatalálunk az olasz konyhához

2016/10/12

A sajtos ételekből sosem elég, így ismét az olasz konyhához vezetnek útjaink. A tészta, a pestó és a sajt remek összhangban van együtt. Győződj meg róla! 

A sajtos tészták, szendvicsek, húsok, az az minden amiben megtalálható ez a fennséges tejtermék finomak. Egy kis pestóval megbolondítva pedig remek ételt készíthetsz gyorsan és egyszerűen. A spagettin kívűl pennéből is elkészíthető. 

Hozzávalók: 

  • 40 dkg spagetti
  • 3 dl tej
  • 5 evőkanál zöld pesto
  • 6 evőkanál reszelt parmezán
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítés: 

1. Tegyük fel forrni a vizet egy nagyobb fazékba. Ha felforrt, beledobjuk a tésztát. 8-10 perc alatt megfőzzük. Arra ügyelj, hogy ne ázzon szét. Ha ez készen van, szűrd le, és csepegtesd le.

2. Egy serpenyőben vajat melegítünk, majd hozzáadjuk a lisztet, és pár percig kevergetve világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet, és addig keverjük, amíg besűrűsödik a szósz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

3. Hozzátesszük a pestót, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával. Zsiradékkal kikenünk egy tepsit, beleöntjük a szósszal összekevert tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 perc alatt pirosra sütjük. Friss bazsalikomlevéllel és parmezánnal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások