Sajtos-sonkás omlett

Reggelizz úgy, mint egy király

2016/11/23

Ha unod a szendvicset vagy csak egy finom, kiadós reggelire vágysz mindenképp próbáld ki a sajtos-sonkás omlettet és tuti nem maradsz éhesen! 

A tökéletes sajtos-sonkás omlettnek egyetlen titka van: jó serpenyő kell hozzá. Ez pedig nem takar mást, mint egy teflonos serpenyőt. 

Hozzávalók: 

  • 4 db tojás
  • 1 tk vaj
  • só ízlés szerint
  • 1 csipet oregánó
  • 50 g prágai sonka (3-4 szelet)
  • 50 g edami sajt (reszelve)
  • 1 közepes db paradicsom (3-4 vékony szelet)

Elkészítés: 

1. Egy teflonos serpenyőben megolvasztjuk a vajat. A sóval, oregánóval ízesített felvert tojást a serpenyőbe öntjük, nem kevergetjük. Közepes hőfokon, fedő alatt addig sütjük, míg a teteje elkezd megszilárdulni. Ekkor a serpenyőt megrázogatjuk, hogy az omlett elváljon a serpenyőtől.

2. Az omlett felére helyezzük a sonkaszeleteket, a paradicsomkarikákat, rászórjuk a reszelt sajtot, majd az “üres” felét óvatosan ráfordítjuk a sajtos-sonkás felére. Ezután a serpenyő közepére rendezzük, enyhén megnyomkodjuk, hogy az olvadó sajttól összeragadjon az omlett.

3. Kenyérrel vagy bucival forrón tálaljuk. 

Jó étvágyat! 

Hozzászólások