Sajttal töltött fűszeres fasírt

Megújult fasírt, ropogós bundában

2017/04/06

Nem kell, hogy a fasírt unalmas legyen! Dobd fel izgalmas fűszerekkel és sajttal! A hétköznapi fogásból kis trükkel igazán ínycsiklandó ételt készíthetsz.

A legjobb ha a pikáns húsgolyókat tepsiben sütöd. A fasírt kérge ropogós lesz, a benne lévő sajt pedig megolvad. A megújult húsgolyó lehet vendégváró fogás, egyszerű hétköznapi vacsora, vagy feltét kedvenc főzelékeden. Csirke- vagy pulykamellből is nagyon ízletes lesz a végeredmény. Ha a kisebb fasírtot részesíted előnyben, akkor akár muffinformában is megsütheted, sajttal így is meg tudod tölteni. 

Hozzávalók: 

  • 75 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés: 

1. A zsemlét áztasd vízbe, majd ha jól megszívja magát, nyomkodd ki. Add hozzá a tojást, reszeld hozzá a vöröshagymát, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, pirospaprikával. Az egészet jól keverd össze.

2. Formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat, és mindegyik közepébe rakj egy darabka sajtot. Pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd el a tenyereddel. Locsold meg olajjal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások