Salakmotorosok versenye Debrecenben

Tabaka továbbjutott az EB debreceni középdöntőjéből

2014/06/10

Tabaka József a második helyet szerezte meg a salakmotoros egyéni Európa-bajnokság keddi, debreceni középdöntőjében, így bejutott a következő fordulóba. A másik két magyar búcsúzott: Magosi Norbert kilencedik, Szatmári László tizedik lett.

fotó: czeglédi zsolt
fotó: czeglédi zsolt

A mintegy ötezer néző előtt megrendezett viadal a várt óriási küzdelmet hozta, a 12 nemzet 16 vaspapucsosa hatalmas csatát vívott a kvalifikációért, rengeteg volt a keresztbeverés, ennek is tulajdonítható, hogy két különfutamot is vívtak a versenyzők.

Az első helyet az ukrán Andrij Karpov szerezte meg, a második helyért kiírt ráadásfutamot Tabaka nyerte meg a dán Kenni Larsen előtt, míg a továbbjutást jelentő 4–6. helyért is szétmotorozást rendeztek. A különfutam nem hozott szerencsét a lett Andrej Lebegyevnek, akinek motorja továbbjutást jelentő helyen állt le, így a német Max Dilger és a dán Claus Vissing örülhetett.

A továbbjutást kiharcoló öt motoros július 28-án, a németországi Stralsundban sorra kerülő úgynevezett Challenge-en ül majd motorra, onnan a legjobb nyolc jut a négyfordulós Európa-bajnoki döntőbe.(nemzeti sport)

Hozzászólások