Sarapova másodszor Párizs legjobbja

így már ötszörös Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát

2014/06/08

Maria Sarapova nyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét: a hetedik helyen kiemelt orosz játékos a szombati fináléban három játszmában legyőzte a negyedikként rangsorolt román Simona Halepet.

fotó: roland garros
fotó: roland garros

Marija Sarapova immár ötszörös Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát. Az orosz teniszezőnő nagy csatában 6:4, 6:7, 6:4-re nyert az első GS-döntőjét játszó román Simona Halep ellen a Roland Garros fináléjában.

Előző három mérkőzéséhez hasonlóan Sarapova újra rosszul kezdett (0:2), ám ezúttal hamarabb feljavult a tenisze. Rendkívül kiegyenlített játékokkal indult a mérkőzés, 35 perc után még csak 2:2-re álltak a felek. Sarapova jóval agresszívebben játszott, és amint lecsökkent hibái száma, egyből egyenesbe jött. A kilencedik Grand Slam-döntőjét játszó orosz 5:2-nél kicsit kiengedett, ám Halep hiába jött fel 5:4-re, az első GS-fináléjában szereplő román 6:4-re elbukta a játszmát.

fotó: roland garros
fotó: roland garros

A második szettben Sarapova került 2:0-s előnybe, de újabb kettős hibáival eltékozolta vezetését (2:2). Halep aztán 5:4-nél és 6:5-nél is a szettért adogathatott, de egyszer sem járt sikerrel. A tie-breakben 5–3-ra vezetett Sarapova, ezt követően viszont már nem nyert pontot, így Halep egyenlített.

Sarapova bement az öltözőbe, ahol rendezte gondolatait, a mérkőzés mintegy tízperces szünet után folytatódott. A döntő játszmában Sarapova kétszer is brékelőnybe került, hogy aztán mindkétszer leadja.

fotó: roland garros
fotó: roland garros

Agresszív támadójátékához azonban továbbra is ragaszkodott, ennek köszönhetően 4:4-nél ismét elvette az amúgy remekül játszó Halep adogatását (semmire), majd egy újabb love game-mel megnyerte a mérkőzést.

Sarapova a Grand Slam-tornák közül a Roland Garroson diadalmaskodott legkésőbb, ehhez képest a második sikerét itt érte el először a négy nagy viadal közül. (mti – ns)

 

Hozzászólások