Sarka Kata csalás áldozata lett

Már bíróságon az ügy

2015/07/29

A gyönyörű üzletasszony-anyuka-modell-műsorvezető egy kellemetlen ügy kapcsán most magyarázkodhat, pedig semmi köze az esethez. A Magyarország Szépe Kft. tulajdonosi körét viszont rosszul érinti Sarka Kata bírósági ügye.

Hajdú Péter felesége önhibáján kívült kellemetlen helyzetbe, az viszont tény, hogy végrehajtás indult a fent említett cégben lévő tulajdonrésze ellen. Az ok prózai, valaki felhasználta Sarka Kata adatait egy hét évvel ezelőtt lopott okmányok alapján. “Ez egy roppantul bosszantó ügy” – kezdte Kata a Borsnak. “Egy olyan internet-előfizetésről kapok hónapok óta fizetési felszólításokat egy bírósági végrehajtótól, amihez semmi közöm, egyedül annyi, hogy az én nevemben kötötte valaki az egyik internet-szolgáltatónál egy nyírségi faluban. A csekkeket nem vette át ez az ismeretlen, így a bírósági fizetési felszólítások már nálam landoltak. Először nem is foglalkoztam ezekkel a nyolcvanezres nagyságrendű számlákkal, nem is tudtam, hogy miről van szó, de amikor sokadjára kaptam kézhez, utánajártam a dolognak. Ekkor derült ki, hogy visszaéltek az adataimmal” – meséli Kata.

Fotó: Facebook

Mivel nyáron a bíróságok szünetelnek, így az üzletasszonynak meg kell várnia a szeptembert, hogy ismét tisztázhassa magát. Annak ellenére, hogy befizette a büntetést, a nyolcvanezres csekk ismét megérkezett. “Körülbelül hét évvel ezelőtt volt egy kis Toyotám, amit elloptak. Benne volt az összes iratom. Akkor feljelentést tettem, de mindeddig nem származott belőle ilyen bajom. Már megtettem a megfelelő jogi lépéseket az ügyben, a csalás mellett az is felháborít, hogy a szolgáltató esélyt ad ilyen kellemetlen helyzetek kialakulására” – háborog Sarka, természetesen joggal, hiszen mint kiderül, internetes előfizetést az említett cégnél már akár telefonon is lehet kötni, nem kell hozzá más, csak név,a személyi igazolvány szám és a lakcímkártya.

Azért az külön érdekes, hogy a szerződött cég semmilyen módon nem ellenőrzi ügyfelei adatait, és nincs szükség mondjuk aláírásra a megkötött szerződéseken.

Hozzászólások