Sarka Kata húsvétkor is diétázik

Szigorúan veszik az ünnep vallási hátterét

2015/04/05

Sarka Kata alig várja a húsvétot, hiszen ilyenkor családjával együtt egy szállodában pihen a hosszú hétvégén. Katáék szeretik a hagyományokat, és igyekeznek megértetni a gyerekekkel, hogy a húsvét nem csak a nyuszi-lázról szól, hanem egy fontos egyházi ünnep.

Katának nagyon fontos, az ünnepek alatt a gyerekek jól érezzék magukat, megismerkedjenek a népszokásokkal, de azt se felejtsék e, mi az ünnep igazi üzenete.

„Minden évben ugyanoda szoktunk utazni húsvétkor, a gyerekeink kedvenc szállodájába, egy nagy baráti társasággal. Nagyon fontosnak tartjuk Petivel, hogy ne csak a karácsony, de a húsvét is a hagyományos ünnepek közé tartozzon a gyerekek számára, ezért a társaságban a kisfiúk és az apukák mindig locsolkodnak, együtt keressük a tojásokat, és már rengeteg tojást festettünk. Ami szintén nagyon fontos számunkra, hogy ott is ugyanúgy elmegyünk templomba, és próbáljuk nekik mondani, hogy ennek az ünnepnek alapvetően vallási háttere van, de azért a nyuszikra és az ajándékokra koncentrálnak ilyenkor” – mesélte Sarka Kata.

hajdusarka_2
Az ünnep a családdal teljes
Sarka Kata húsvét
Ezeket a tojásokat festették Kata és Péter gyermekei (fotó: Facebook)

A kétgyermekes anyuka bombaformában van, ám ennek is megvan az ára.

„A húsvét a finom ételekről és a nagy családi kajálásokról is szól, de nekem ez idén kimarad, és majd valamikor máskor pótolom be. Készülök egy versenyre, életem első fitneszmodell versenyére, és nagyon szigorú diétát kell tartanom, amibe nem fér bele a húsvéti sonka és a fonott kalács” – tette hozzá Kata, aki elárulta: a gyümölcsök hiányoznak leginkább az étrendjéből.

Hozzászólások