Saul fia közelít az Oscarhoz

A legjobb kilenc idegen nyelvű film között

2015/12/18

Átment az első Oscar-rostán Nemes Jeles László filmje, a Saul fia, azaz bekerült abba a kilenc címet tartalmazó listába, amelyből végül a legjobb ötötöt választja ki az Amerikai Filmakadémia.

A végső öt esélyest  január 14-én fogják bejelenteni, viszont így már csak egyetlen lépésre van az alkotás a végső Oscar-jelöléstől, aminek a díjátadó gálája február 28-án lesz. Az Aranyglóbuszon már bekerült a film a legjobb öt alkotás közé, ahová a hollywoodi külföldi újságírók szavazták be. Nemes Jeles eddig szép sorozatban gyűjtögeti a díjakat: a cannes-i Nagydíj után jelölték az Independetnt Spirit Awards-ra, ami a legnagyobb független-filmes díj, és a legnevesebb magazin, a Sight & Sound is az év 8. legjobb filmjének választotta.

Az amerikai szaksajtó szerint, a Saul Fiának van meg a legnagyobb esélye a győzelemre, de még az is lehet, hogy nem csak a legjobb külföldi filmek versenyében, mivel Nemes Jeles László produkciójának lett amerikai forgalmazója. Így a magyar film a Star Wars 7 és a Lánytesók című alkotások mellett érkezett az amerikai mozikba december 18-án. 

A kilenc esélyes film listája a következő:

Kép: Gettyimages

Hozzászólások