Scarlett Johansson allergiás az egész világra!

A csodaszép színésznő sem mindig néz ki tökéletesen. Különösen az allergia szezonban, mert bőrét és szemét erősen irritálja, ha szabad levegőn tartózkodik. De tehetünk a pollenallergia, szénanátha ellen! Olvasd el tippjeinket.

2014/05/05

„Az allergiás betegség azt jelenti, hogy a szervezet túlreagál bizonyos idegen anyagokkal szemben és bizonyos területeiben, szerveiben emiatt gyulladás következik be. Az allergológus feladata, hogy a betegnek élhető legyen az élete, hogy mindez ne okozzon mindennapos problémát” – mondta Dr. Medveczki Zoltán fül-orr-gégész, majd hozzátette, hogy az allergiás betegségek főként gyerekkorban jelentkeznek, és valószínű, hogy végigkísérik az ember életét.

„Már a kezelés elején fontos kizárni mindenféle olyan organikus elváltozást, ami súlyosbíthatja az allergiás tüneteket. Például légúti allergia esetén ne legyen a betegnek orrsövényferdülése, ami eleve rontja az orr légzését. Az allergiás betegségek sűrűn párosulnak az orrnyálkahártya idült, gyulladásos duzzanatával, de ez lézeres kezeléssel csökkenthető, elmulasztható” – mondta Dr. Medveczki Zoltán, majd hozzátette: „Allergia esetén hiposzenzibilizálást is tudunk alkalmazni, ami azt jelenti, hogy nyelv alatti cseppekkel a beteg szervezetet hozzászoktatjuk ahhoz az allergénhez, amivel szemben túlérzékennyé vált.”

scarlett_johansson2

Tudtad, hogy Scarlett Johansson is allergiás?

Saját bevallása szerint a színésznő extrém módon allergiás. Irritálja szinte mindenféle pollen, szó szerint fűre-fára allergiás. Ha szabadtéren van bőr-, és szemirritáció lép fel nála. Testén mindenhol kiütések, viszkető és irritáló kis dudorok jelennek meg, szemei beduzzadnak.

Mit tehetünk pollenallergia, szénanátha ellen?

Manapság nincs olyan ember, aki közelebbről vagy távolabbról ne ismerkedett volna meg a szénanáthával, ami többnyire kora tavasztól késő őszig keseríti meg a betegek életét. Az allergének és a tünetek legtöbbször ismeretesek, de a megfelelő megoldás nem mindig.

1. A lakás összes szobáját csak késő este vagy hajnalban szellőztessük, de akkor alaposan.

2. Már tavasszal szereltessünk az autónkba speciális pollenszűrőt, amit évente vagy 15.000 kilométerenként kell cserélni.

3. Az átlagosnál gyakrabban mossunk kezet, arcot és hajat.

lifestylecom.hu

Hozzászólások