Schobert Norbi 2 milliárdos büntetés is kaphat

Nehezen megy a tőzsdei bevezetés

2014/09/23

Schobert Norbi a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének (TEBÉSZ) panaszára reagálva megtette a szükséges módosításokat cége tőzsdei bevezetéséve kapcsolatban, de ez nem elegendő. 100 ezer és 2 milliárd forint közötti büntetésre számíthat. 

Néhány hete teljesült Schobert Norbi álma, és elérte azt, hogy tőzsdére vigye a cégét. Erre többek között azért volt szükség, hogy növelje a vállalat tőkéjét, amiből fedezni tudja az európai terjeszkedést. A tőzsdei bevezetést nagyon hosszú előkészületek, bonyolult jogi folyamatok előzik meg. Bár a fitneszguru kínosan ügyelt arra, hogy minden szabályosan menjen, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) több kivetnivalót is talált a folyamatban. Ez alapján a jegybank módosításokat kért, amit Norbiék meg is tettek, de mivel a tőzsdei bevezetés indulása és a módosítás benyújtása közötti időszakban nem a szabályoknak megfelelően kommunikáltak, vélhetően komoly büntetést kapnak.

Agassi + Norbi

Egyértelmű, hogy Schobert Norbert és Rubint Réka nem megfelelően kommunikált egy olyan időszakban, amikor a cégük a tőzsdére készült” – magyarázta Dióslaki Gábor, a TEBÉSZ elnöke a Blikknek. – “A tájékoztató mostani kiegészítésével sem oldódik meg azonban minden probléma. Vannak még megválaszolatlan kérdések és olyan részletek, amelyeket bővebben ki kellene fejteni. Remélhetően csak azután engedi tovább a jegyzési időszakot az MNB. Fontos, hogy ha Andre Agassi csupán egy reklámarc, akkor Norbiék kommunikációjában ne úgy jelenjen meg, mint egy üzlettárs. Illetve kérni fogjuk a Magyar Nemzeti Banktól, vizsgálja meg azt a bejelentést is, pontosan hány munkavállaló dolgozik Norbinál. A már sokszor emlegetett hivatalos tájékoztatóban egy fő szerepel, míg a sajtótájékoztatón Norbert már 21 alkalmazottról beszélt. Ez nemcsak a pontosság kedvéért fontos, de a nyereség kiszámítása miatt is. Nem mindegy, hogy egy cégnek az alkalmazottak 12 millióba kerülnek egy évben, vagy ennek a húszszorosába” – mondta Dióslaki.

A TEBÉSZ elnöke szerint a hibás kommunikáció jogsértő magatartásnak minősül, emiatt Schobert Norbiék komoly büntetésre számíthatnak, melynek összege 100 ezer és 2 milliárd forint között mozoghat.

Hozzászólások