Schumacher élete végéig vegetálni fog?

Nem javul az állapota...

2016/01/22

Hiába jelennek meg olykor biztató hírek Michael Schumacher állapotáról, a család már csak a csodában bízhat, sokan pedig elengednék a világbajnok pilótát.

received_2491012060986581

Sorra jelennek meg ellentéte pletykák hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta állapotáról, pedig a menedzsere teljes hírzárlatot rendelt el, így nem lehet hinni annak, hogy a sportoló állapota javulna. A legutóbbi hírek fél éve érkeztek róla, ezek nem adnak sok reményre okot.

„Schumacher képes a szemével röviden követni mozgó embereket, tárgyakat, de mozogni vagy beszélni nem tud. Az alvás és az ébrenlét állapota megkülönböztethető nála, és hangos zajokra meglepett pillantással reagál. De gépekre van kötve, utasításokat nem képes végrehajtani, és más formában sem kommunikál” – idézet a Daily Mail szavait a Best.

Corinna a végsőkig kitart férjemellett
Corinna a végsőkig kitart férje mellett

A szakértők szerint senki sem tudja, hogy valaha beáll-e valamilyen pozitív változás a sportoló állapotában, és hogy az évekig tartó vegetálás milyen hatással van rá, a szervezetére és az elméjére – ha egyáltalán felfog valamit.

„Ha valaki olyan fokú agysérülést szenvedett, mint Schumacher, és fél évig kómában volt, akkor a felépülés esélye igen csekély. Megjósolhatatlan, hogy egy ilyen beteg visszanyeri-e a tudatát valaha, és azt, hogy eközben mi zajlik benne, érez vagy gondol-e bármit, sajnos senki nem tudja megmondani” – mondta egy szakember.

Közben sokan arról beszélnek, hogyha nem Schumacherről lenne szó, már lehet, hogy lemondtak volna róla az orvosok…

A kilátástalan szenvedés helyett számára a kegyes halál lenne a megoldás, de senki nem vállalja a felelősséget, hogy ezt kimondja. A felesége pedig a végsőkig bízik a csodában – mondta a család egyik ismerőse, utalva arra, hogy Corinna a világbajnok hatalmas vagyonának utolsó fillérjét is férje ápolására fordítaná.

Hozzászólások