Schumacher fia édesapja nyomdokaiba lép

Nem éri be a második hellyel Mick

2014/09/23

Mick Schumacher nehéz időszakon ment át az utóbbi időben, mégis nagyon szépen teljesített a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) gokart világbajnokságán.

Második helyezést ért el Michael Schumacher 15 éves fia a gokart világbajnokságon. Hogy kerülje a feltűnést, Mick Junior álnéven indult a versenyen. Összesen hat másodperccel csúszott le az aranyéremről, de a futam után könnyeivel küszködött a fiatal versenyző, akit Schumi korábbi mentora, Peter Kaiser vigasztalt.

„Büszke vagyok erre az eredményre, de egyértelmű célom, hogy világbajnok legyek! De még csak a karrierem elején járok” – árulta el Mick az újságíróknak.

mickschumacher
A ma már 15 éves Mick édesapja, Schumacher nyomdokaiba lép (fotó: Twitter)

Édesapja a Forma-1 rekordbajnoka, ugyanis hétszeres vb első volt. Ez a kiváló eredménynek számít példaértékű Mick számára, természetes, hogy van, ami motiválja. A 15 éves versenyző nehéz hónapokat tudhat maga mögött.  December 29-én Schumacher síbalesetet szenvedett, napokig élet-halál között lebegett, hónapokig kómában feküdt, de végül hazatérhetett. Állapotáról azonban nem lehet tudni egyelőre semmit.

Gratulálunk Mick Schumachernek, kitartást és sok sikert kívánunk neki!

Nézd meg te is Mick versenyét!

Hozzászólások