Schumacher igy kommunikál szeretteivel

Könnyeivel küszködik az egykori Forma-1-es világbajnok

2015/02/20

A 2013 szilveszterén súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher már otthon gyógyul, de mozogni és beszélni továbbra sem képes. Azt sem tudni, mennyit érzékel a környezetéből, bár néha vannak megható jelei annak, hogy valamennyit biztosan érzékel a világból.

Egy beszámoló szerint ugyanis a hétszeres Forma-1-es világbajnok megható módon reagál, ha meghallja családtagjai hangját. Felesége, Corinna folyamatosan beszél hozzá, és két gyermeke, Mick és Gina Maria is mindig elmeséli neki, éppen mi történt velük.

Mostanában mindketten nagy sikerekről számolnak be neki, a 15 éves Mick azt ecseteli rendszeresen, hogy versenyzői karrierje hogyan ível felfelé, és hogyan lép apja nyomdokaiba. Most hagyja abba a gokartozást a Formula-4-ért.

schumi2
Michael Schumacher

Lánya is örökölte a sikeres gént, ő westernlovaglásban tűnik ki a többiek közül, amiben már most jobb, mint az ugyanezt a sportágat űző édesanyja. Most éppen az ifjúsági világbajnokságot nyerte meg.

A család egyik barátja szerint a két gyermek az apjának szeretne bizonyítani, és erősen hisznek abban, hogy Schumacher mindent hall és ért, amit mondanak neki. Addig azonban még nagyon sok időnek kell eltelnie, míg a 46 éves Forma-1-es legenda valóban fog nekik válaszolni.

A rehabilitáció egy ilyen súlyos baleset után hosszú időt vesz igénybe, és nem tudni, milyen szintre juthat el a gyógyulásban. Egy, a család svájci otthonában is járó másik barát megható beszámolója szerint a kommunikáció egyetlen jele az, hogy Schumi mindig nyitott szemében könnyek jelennek meg szerettei hangját meghallva.

Hozzászólások