Schumacher nem emlékszik semmire

Aggasztó hírek érkeztek a lebénult versenyzőről

2014/11/20

Tizenegy hónappal ezelőtt érte síelés közben baleset a híres F1-es világbajnokot. Schumacher azóta már magához tért, de sajnos még mindig aggasztóak az állapotáról szóló hírek.

A tavaly decemberben balesetet szenvedő Schumacher hosszú ideig kórházi kezelésre szorult, de már egy ideje saját otthonában ápolják. A rehabilitáció lassan halad. Néha biztató híreket kapunk a híres versenyzőről, ám vannak olyan információk is, amik aggodalomra adnak okot.

Korábban már olvasható volt nálunk is Philippe Streiff nyilatkozata, amit az Europe 1 rádióban adott: „Az emberek azt mondják, Schumacher állapota javul. Mindez azonban relatív, a helyzete ugyanis összetett és bonyolult. Bénultsága ugyanúgy kerekes székbe kényszeríti, mint engem, szintén memória- és beszédzavarral küzd. Az, hogy a saját házában, családtagjai körében lehet, kicsit gyorsíthatja a felépülését, de ez nagyon nehéz ügy. Láthatóan a szemével képes kommunikálni a feleségével és a menedzserével.”

schumacher3

Philippe is tolószékbe kényszerült, ám ő autóbalesete miatt. A szintén F1-es versenyző meglátogatta barátját, a fejleményekről pedig a Telegraphnak számolt be nemrégiben: „Látszik, hogy Michael napról napra jobban van, de borzalmasan nehéz a helyzete így is. Nem tud rendesen beszélni, alig emlékszik valamire, és csakúgy, mint én, lebénult, tolószékben ül.”

Jean-Francois Payen, a grenoble-i kórház reanimációs osztályának vezetője elárulta, a rehabilitáció egy, vagy akár három évig is eltarthat.

kép forrása: Mirror, Facebook

Hozzászólások