Se humor, se cselekvés, csak lassított szexualitás

Így reklámoznak festéket az argentínok

2016/03/07

Fröcsög a festék, szinte ragyognak a színek és formásan feszülnek a női idomok az alábbi videóban. De szól-e egyáltalán bármiről is?

Egy 2012-es argentin festékreklámot kapott fel az internet népe, teljesen jogosan. Soha el nem évülő témával dobták fel termékük ismertetőjét: szexualitással, ugyanis meztelen hölgyekre fröcskölnek festéket, mindezt lassítva. Szemérmességünket félredobva be kell vallani, hogy rendkívüli látványos és szemet gyönyörködtető látványban részesültünk, még is felmerül pár kérdés a reklámmal kapcsolatban.

Hogy lehet az, hogy nem tiltották be Argentínában ezt a reklámot? Hiszen megannyi ennél sokkal kevésbé pornográf alkotást visszadobtak már korábban (itt szemezgethetünk közöttük).

Ez az összeállítás össze sem hasonlítható az említett argentin reklámmal, megfigyelhető viszont egy közös visszatérő elem: a nők. Mint tudjuk, velük mindent el lehet adni. Nem feltétlenül a ruhák mennyiségén van a hangsúly, sokkal inkább a szexualitáson, aminek mértéke befolyásolja a formula hatékonyságát. A morbid humor a másik fő szempontja a betiltásnak; ha egy átlagember morálisan saját magát is megkérdőjelezi, mikor egy-egy poénon nevet, akkor az már túl sok a tv-k képernyőjére.

De hol van a határ? Az internet korában akinek szüksége van rá két kattintással több ezer pornófilm közül válogathat, ráadásul ingyen. Szükséges-e emellett még az is, hogy a tv-ben is tömény erotika kerüljön ki fő műsoridőben, sokszor ízlés nélkül?

Meglátásom szerint nem az erotikával van a baj. Genetikailag belénk van kódolva a szépség szeretete, így azzal sincs gond, ha kedvtelve nézünk egy reklámot vagy egy műsort tele csinos hölgyekkel. Nem véletlenül formálódott reklámipari fogássá a nők szemet gyönyörködtető szerepeltetése, hiszen vonzza a tekintetet. Az ízlésesen erotikus tartalommal nincs baj, de legfontosabb kérdés a megfelelő platform megtalálása. A tv-t bárki láthatja, ezért kell gondosabban megválogatni az ott megjelenő tartalmat. Az indokolatlan szexualitást hagyjuk meg az internet 18+ oldalainak, vagy éppen az erre specializálódott tv csatornáknak.

Hozzászólások